Sütlü eklerler – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kaç kez ek eklediğimi hatırlayamıyorum. Dışarıdan bir tane yemeyeli yıllar oldu. Evde bir kez denediğinizde bugüne kadar neden pişirmediğinize pişman olacağınıza eminim.

Aşırıya kaçmak diye bir şey yoktur. Önemli olan iyi karıştırmak, şaka yapmıyorum, gerçekten öyle… Prosedürleri takip edin, hamuru iyice karıştırın ve yumurtaları ekleyince daha da iyi karıştırın.

Bir el blenderi ile yapmak kolaydır, ancak bir stand mikseriniz varsa daha da kolay. Yapmanız gereken yumurtayı hamura yedirdikten sonra diğer yumurtayı da eklemek.

Ballı, bademli, kahveli, şiş ve güllü çeşitlerini denemenizi tavsiye ederim.

Aşk…

Sütle doldurulmuş ekler tarifi için malzemeler

    ½ su bardağı su (100ml) ½ su bardağı süt (100ml) 100g tereyağı 1 yemek kaşığı toz şeker (15g) 1 su bardağı un (115g) 4 orta boy yumurta (220g)

krema için:

    1 paket Pakmaya Tarçınlı Vanilyalı Puding + 1 su bardağı süt 1 su bardağı süt 200ml 1 paket krem ​​şanti 100g

yukarı:

    Yarım paket fıstıklı veya bademli Pakmaya çikolata sosu

Ekler tarifi ile doldurulmuş puding nasıl yapılır?

Orta boy bir çelik tencereye suyu koyun. Tereyağını ve toz şekeri ekleyip yağın erimesini ve suyun en kısık ateşte kaynamasını bekleyin. Su ve süt kaynayıp yağ eriyince tencereye unu ilave edin ve bir kaşık yardımıyla hamurları karıştırmaya başlayın. Hamur toparlanınca kaşıkla ezin ve 2 dakika daha karıştırmaya devam edin. Tencereden çıkan ve iyice tutunan hamurları ocaktan alıyoruz. İlk ısıyı elde etmek için bu şekilde bir dakika daha karıştırın. Önce ılınan hamura bir adet yumurtayı ekleyip mikserle çırpın. Yumurtalar karışınca ikinci yumurtayı ekleyin ve diğer yumurtaya da aynı işlemi yapın. Yumuşak ama sürülemeyen bir hamur elde ettiğinizde hamuru sıkma torbasına krema ile doldurun ve 2 cm aralıklarla istediğiniz uzunlukta bastırın. Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin. Fırın sıcaklığını 180 dereceye düşürün ve 10 dakika daha pişirin. Pişme süresi sonunda fırını kapatıp kapağını açın, eklerleri çıkarmadan 10 dakika dinlendirin. Eklerler dinlenirken 1 su bardağı süt ile pudingi pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan pudinge krem ​​şanti ve sütü ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın. Krema tamamen soğuduktan sonra krema sıkma poşetine alıp buzdolabına kaldırın. Tutulmayı bir taraftan çapraz olarak kesin ve kapak gibi açın. İçine soğuduğunuz kremayı sıkın. Pişirip soğuttuğunuz çikolata sosunun yarısını üzerine dökerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın