Kitaz Böreği – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kitaz böreği, mayalı hamur ve kıyma ile evde hazırlayabileceğiniz en lezzetli ve doyurucu tariflerden biridir. Tüm ekşi hamur türlerinde olduğu gibi mayalanma süresi çok önemlidir. Bunun dışında ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur olmalı.

Kaytaz hamurunda yağ yok ama açarken masayı ve ellerinizi yağlamanız gerekiyor. Bu hamura çok güzel bir doku katıyor.

Ayran, kaytaz böreği, salata ve çorba ile oldukça doyurucu bir menü hazırlamak mümkün.

Aşk…

Kitaz börek tarifi malzemeleri

    3,5 su bardağı un 1,5 su bardağı su 1 paket Pakmaya instant maya 1,5 tatlı kaşığı tuz

Kıyma:

    250 kg dana kıyma 1 yk kırmızı biber salçası maydanoz 1 küçük kuru soğan 1 çk nar ekşisi pul biber karabiber

Hamuru açmak için:

Kitaz böreği tarifi nasıl yapılır?

Hamuru hazırlamak için un, maya, su ve tuzu yoğurma kabına alıp yoğurun. Toplanan hamuru masaya alıp bir dakika daha yoğurup üzerini kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur mayalanırken orta boy bir kapta ince kıyılmış soğan, maydanoz, kıyma ve diğer malzemeleri elinizle yoğurup kenara alın. Ekşi mayadan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp ellerinizi rendeledikten sonra yağlanmış mutfak tezgahınızda tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Resimdeki gibi önce ikiye sonra dörde katlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Hamurun tamamı bittiğinde elinizle hamura bastırarak çukur yapın. Hazırladığınız harcı elinizle bastırarak yufkanın üzerine yayın. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın