Merhaba sevgili arkadaşım,
Şimdi gül reçeli ve gül şerbeti zamanı 🙂 Ramazan ayı yaklaşırken sizlerle fırsat buldukça serinletici bir içecek tarifi paylaşmak istiyorum. Pratik ve lezzetli gül şerbetini ilk defa geçen sene Akyaka’da denemiştim. Sizlerle paylaşmak için tekrar zamanın gelmesini bekliyordum.
Tarif o kadar esnek ki aslında gül yaprakları ve suya dayanıyor. Önemli olan beklemek 🙂
Isparta gülü genellikle gül yağı ve gül suyu yapımında kullanılır, ben de gül reçeli yapmak için kullanırım. Şükran Teyze bahçesindeki Isparta güllerinin yanı sıra mis kokulu kırmızı güller de ekliyor. Böylece içeceğin rengi resimdeki gibi koyu kırmızı olur.
Şimdi sıra gülleri toplamaya geldi, eğer kırmızı kokulu gülünüz yoksa siyah kısımlarını aldığınız gelincikleri ekleyerek renklendirebilirsiniz. 10-15 gün içerisinde harika bir gül şerbet merkeziniz olacak. Kolayca tatlandırabilir ve damak zevkinize göre inceltebilirsiniz.
Ramazan ayında fırsat bulursam sizlerle kuru güllerden yapılan nefis bir şerbet tarifi daha paylaşacağım.
Gül Reçeli tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Gül Şerbeti Tarifi Malzemeler (taze gül yaprakları ile)
- 500 gram kokulu gül yaprakları (kırmızı ve pembe karışık) 1,5 Türk kahvesi fincanı Limon tuzu 4-5 lt su
renk boyutu:
- 1 su bardağı gül suyu 3 su bardağı su ve isteğe göre şeker
Gül şerbeti tarifi (taze gül yaprakları) nasıl hazırlanır?
Gül yapraklarını ayıklayın ve temizleyin. Beyaz kısımları elinizle veya makasla çıkarın. 2-3 su yıkayın ve kurumaya bırakın. Limon tuzunu bir miktar içme suyunda eritin. Kurutulmuş yapraklar varsa beş litrelik cam kavanoza koyun, yoksa farklı kavanozlara bölün. Üzerine eritilmiş limon tuzunu ekleyin. Şişe dolana kadar su ekleyin ve kapağını kapatın. Su gül rengini ve kokusunu alana kadar 10 gün güneşli bir yerde, 15 gün gölgede bekletin. Gül yapraklarını süzgeç yardımı ile süzün. 1 ölçü gül suyuna 3 ölçü su ekleyin. Şeker ekleyin, karıştırın ve soğutun. Ayakları soğuk.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]