Merhaba sevgili arkadaşım,
Meşhur Havuçlu ve Tarçınlı Kek, aslında biz ona bir zamanlar Çöl Adamı Pastası diyorduk. Filmi izleyenler bilir 🙂 Blogumda en çok beğenilen ve üzerine yorum yapılan tariflerden biri oldu. Yıllar sonra bebek havuçlarla süslediğim bu nefis pastayı videolu olarak paylaşmak istedim.
Bu tarif, yıllardır kullandığım, klasik formülüm haline gelen ve birçok malzemeyi ekleyip çıkararak esnek hale getiren bir tarif. Buna karşılık benim kendi mor havuçlu kek tarifimi normal havuç kullanarak yapabilirsiniz.
Daha önce paylaştığım pasta yapmanın püf noktalarını da burada bulabilirsiniz.
Tarifin video açıklaması:
Aşk…
İçerik Tablosu
Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta 1 orta boy havuç 1 su bardağı toz şeker 1 paket şeker vanilin 1,5 çay kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı yoğurt 2,5 su bardağı un 1 çay bardağı sıvı yağ
Dekore etmek:
İsteğe göre krem şanti
Havuçlu ve tarçınlı kek tarifi nasıl yapılır?
Soyulmuş ve rendelenmiş havuçları bir kenara koyun. Yumurtaları derin bir çırpma teline bölün. Üzerine pudra şekerini ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar 3-4 kez çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Tamamen karışınca un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Karışım pürüzsüz hale geldiğinde tarçın ve havucu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kek kalıbını un ile yağlayın, kalıbı ters çevirin ve fazla unu dökün. Kek karışımını kalıba dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa, keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimlenerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]