Peynirli hamur işleri – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Birçok kadın mayalı hamur yapmayı becerememekten ve hamurlarının istediği gibi kabarmamasından şikayet etmektedir. Bu yüzden en basit ev tariflerinden biri olan cheesecake tarifimi videosu ile birlikte sizlerle paylaşmak istedim.

Daha önce aşçılık okulu bölümünde hamur mayalandırma püf noktalarından bahsetmiştim. Burada kullanabileceğiniz maya çeşitlerini ve uygulamak için yapmanız gereken diğer adımları detaylı bir şekilde anlattım. Makaleyi burada bulabilirsiniz.

Bu tarif yıllardır kullandığım çok basit ve pratik bir tarif. Fermantasyon sürecinde oda sıcaklığının önemini unutmayın. Mutfak normalden daha soğuksa fermantasyon süresi uzayabilir. Hamuru 30-60 dakika mayalanmaya bırakabilirsiniz.

Tarifin video açıklaması:

Aşk…

cheesecake tarifi malzemeleri

Hamuru hazırlamak için:

    3,5-4 su bardağı un (yaklaşık 450 gr) 2 yumurta akı 1 su bardağından 1 eksik 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 150 gr tereyağı 1 paket instant maya (10 gr)

içeri:

yukarı:

    2 yumurta sarısı + 1 yemek kaşığı süt

Peynirli börek tarifi nasıl yapılır?

Bir karıştırma kabına biraz un alın ve üzerine maya, şeker ve suyu ekleyin. Unun üzerine eritilmiş tereyağı, yumurta akı ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurun elinize yumuşak geldiğini hissederseniz biraz un ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamur iyice toparlandıktan sonra top haline getirin ve üzerini streç filmle kaplayarak oda sıcaklığında en az 30 dakika mayalanmaya bırakın. Ekşi mayayı hafifçe yoğurup mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıp elinizde yuvarlayarak gazını alın. Hazırladığınız bezeyi fazla gevşetmeden elinizle bastırarak açın. Ortasına biraz beyaz peynir koyun ve elinizle ikiye katlayarak kapatın. Pişerken kekin açılmaması için kenarlarını parmaklarınızla sıkıca bastırın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerini bir bezle örtüp tepside 20 dakika mayalanmaya bırakın. Kabaran kekin üzerine yumurta sarısını sürün ve çatalla fazla bastırmadan şeritler yapın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika, altın rengi alana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın