Merhaba sevgili arkadaşım,
Daha önce kapuska tarifimde bahsettiğim jumbo kapuska ile 2-3 çeşit servis yaptık. Son kalanlarla da elma sirkesi ve bol sarımsakla harika bir lahana turşusu yaptık.
Turşu olgunlaştıktan sonra 1 hafta içinde yendi 🙂 O kadar güzel oldu ki suyu hala elimde kaldı ve bu hafta marketten aldığım lahananın içini o turşu suyuyla kurutmayı düşünüyorum.
Genelde her zaman üzüm sirkesi kullanırım, hatta bunun gibi turşu suyu ölçümleri için tarifim. Bu sefer lahana ile elma sirkesi kullandım. Kişniş turşuya çok güzel aroma veren bir baharat ve ben onu toz olarak değil çekirdek olarak turşularda kullanıyorum. Kullanacağınız az miktarda kişniş bile bambaşka tatlar almanızı sağlayacaktır.
Turşuları 1 litreden toplam 2 litre olacak şekilde kavanozlara koyuyoruz. 7-8 günde lezzetli, kıtır kıtır bir turşu oldu. Daha az malzeme kullanarak kendi turşusunu yapmak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim.
Tarifin video açıklaması:
Aşk…
İçerik Tablosu
Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler (Kişniş)
- 1 litre kaynamış ve soğutulmuş su (içme suyu) 1 su bardağı elma sirkesi 3 yemek kaşığı turşuluk tuz (kaba tuz) 1 tatlı kaşığı toz şeker Lahananın sert iç tabakası yaklaşık 1 kilo 1 orta boy havuç 3-4 diş sarımsak kavanoz başına (isteğe bağlı)
Lahana turşusu (kişniş) tarifi nasıl yapılır?
Sert iç lahanayı iri parçalar halinde doğrayın. Havuçları soyun ve eğik olarak kesin. Havuç ve lahana parçalarını kavanoza doldurun. Soyulmuş sarımsak ekleyin. Kereviz saplarını ve kişniş tohumlarını ekleyin. Turşu suyu için bir kaba tuz, toz şeker, sirke ve suyu koyun. Tuz eriyene kadar yüreğim. Kavanozu hiç boşluk kalmayacak şekilde doldurun ve ağzını sıkıca kapatın. Turşu oda sıcaklığında 7 ile 10 gün arasında servise hazır hale gelir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]