Tavada bonfile – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu aralar et yemekleriyle ilgili çok paylaşım yapıyorum çünkü ızgara biftek tarifimde de gösterdiğim gibi genellikle evde et pişirmekten kaçınırım. Instagram gönderilerimden birinde okuyucularımdan biri etin kirlenmesinden korktuğum için dışarıda yemek yiyeceğimi söyledi. Bir başkası, eti pişirmek için yalnızca bir dökme demir tava almasına rağmen, etin lezzetini dışarıda tam olarak yakalayamadığından bahsetti.

Tariflerimde eti tam olarak nasıl marine ediyoruz? Yazımı okuduktan sonra ızgara etleri kolayca hazırlayabilirsiniz.

Bu tarifin en büyük farkı, bonfilenin marine edilmeye veya ızgarada ve ardından fırında pişirilmesine gerek olmamasıdır.

İyi bir tavanız varsa birkaç malzeme ile süreci kısaltıp eti pamuk gibi pişirebilirsiniz. Et alırken kasabınıza etin yumuşamasını istemediğinizi söyleyin. Et kalınlığının 1-1,5 cm olması önemlidir. Aksi takdirde eti daha kısa sürede daha hızlı pişirmeniz gerekecektir.

Neyse efendim sizi videomuzla baş başa bırakıyorum 🙂

Tarifin video açıklaması:

Not: Yumuşak bir bifteği tavada nasıl pişirirsiniz? Yazıya buradan da ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Kızarmış bonfile tarifi için malzemeler

    Kişi başı 1 adet bonfile (140 gr) 1-2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 2-3 dal taze kekik 1 su bardağı kızartmak için zeytinyağı

Tavada bonfile tarifi nasıl yapılır?

1 inç kalınlığındaki bonfilenin her iki tarafını damak zevkinize göre tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavaya bir bardak zeytinyağı alın ve kokusu çıkana kadar ısıtın. Bonfileyi tavaya alıp ters çevirerek 4 dakika pişiriyoruz. Kızaran bonfileyi bir tabağa veya tabağa aktarın. Zeytinyağını bir kaseye dökün. Bonfileyi sıcak tavaya geri koyun. Tavayı ocağa koymadan tereyağını, taze kekiği ve sarımsağı ekleyin. (Bunu yağın hemen yanmaması için yapıyoruz). Tavayı ocağa alın, iki tarafını da çevirin ve tereyağ ile tatlandırın. 1-2 dakika pişirdikten sonra kesme tahtasına alıp dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın