Bütün Karnabahar Haşlama – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Beyaz Gün’ü İstanbul’da başlattık. Hal böyle olunca ben de en sevdiğim kış sebzelerinden biri olan karnabahar ile inanılmaz lezzetli ve pratik bir tarif paylaşmak istedim.

Yapmanız gereken aslında çok basit ve en önemlisi karnabaharın bütün ve ölçülü olması. İsterseniz daha küçük karnabahar da kullanabilirsiniz ama 600-700 gr iyi sonuç verir.

Karnabahar haşlanırken zaman kazanmayı unutmayın. Belirtilen süreden fazla veya az kaynatmayın. Çiğ kalacaklarını düşünerek çok kaynatırsanız sudan ya da fırından çıkardığınızda dağılma riski var.

Kullandığınız yoğurt ne kadar koyu olursa o kadar iyidir.

Tarifin video açıklaması:

Aşk…

Fırında Bütün Karnabahar Tarifi

    1 orta boy karnabahar 4 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Tuz Karabiber

Fırında bütün bir karnabahar tarifi nasıl yapılır?

Tüm karnabahar yapraklarını temizleyin. Büyük bir tencerede suyu kaynatın ve üzerine biraz tuz ekleyin. Karnabaharı kaynar suda 5 dakika haşlayın. Haşlanan karnabaharı süzün ve ilk sıcaklığı alması için 10 dakika bekletin. Bir kasede yoğurt, zeytinyağı, yumurta sarısı, ezilmiş sarımsak, kırmızı biber, tuz ve karabiberi çırpın. Bordo tepsi veya fırın tepsisine aldığınız karnabaharı yoğurtlu karışımla kaplayın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapın, dilimler halinde kesin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın