Hindi Dolması – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu sene mutfağın yıldızı Pakmaya’da sizler için lezzetli bir hindi dolması tarifi hazırladım. Hilelerle adım adım uygulandığında sonuç gerçekten harika.

En önemli püf noktalarından biri de cilt altı ve cilt üstü için hazırladığımız aromatik yağdır. Bu uygulamayı yaptığımızda cilt çıtır çıtır olacak ve tatsız göğüsler yine daha sulu olacaktır.

Unutulmamalıdır ki hindiyi sevmeyenler bile içine portakal, limon ve soğan eklenmesinden hoşlanacaktır. Bu sayede hindiye hem hoş bir aroma vermiş hem de nemli kalmasını sağlamış oluyoruz.

Son olarak unutmayın ki tarifimde olduğu gibi önce deriyi güzelce kızartıyor sonra kısık ateşte uzun süre pişirip pamuk gibi yapıyor. Fırından çıkan hindiyi dilimlemeden önce oda sıcaklığına gelmesi gerekiyor. Böylece misafirleriniz gelmeye başladığında siz hindiyi fırından çıkarıp mutfakta onlar mezelerle meşgulken servisinizi kolayca hazırlayabilirsiniz.

Videoyu burada izleyebilirsiniz.

Not: Hindinin pişme süresi ağırlığına, fırınına ve etin sertliğine göre değişir. İlk kez deneyecek olanlar et termometresi almalıdır. Tarifim dolmadan pişirilen hindinin iç sıcaklığı pişme süresi sonunda 70 derece olmalıdır. Henüz bu sıcaklığa ulaşmadıysa, pişirme süresi kademeli olarak uzatılmalı (örneğin her 10 dakikada bir) ve iç sıcaklık bir termometre ile ölçülmelidir. Bu sayede herhangi bir sürprizle karşılaşmazsınız.

Aşk…

Hindi Dolması Tarifi Malzemeler

    1 orta boy bütün hindi (5-5,5 kg)

Boyamak için:

    4-5 yemek kaşığı tereyağı 1 dal biberiye 1 dal taze kekik 1 defne yaprağı karabiber tuz 1 diş sarımsak

içeri:

    1 limon 1 portakal 1 orta boy soğan 1 havuç 1-2 sap kereviz

Gravy sosunu hazırlamak için:

    2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un, pişmiş hindi suyu (yeterince)

Kestane pirinci hazırlamak için:

    2 su bardağı pirinç 1 su bardağı haşlanmış, bütün veya kırılmış kestane 3 yemek kaşığı tereyağı 1 orta boy soğan 2 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı çam fıstığı 1 çay kaşığı karabiber 3 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tarçın 1/4 çay kaşığı Baharatlar, tuz ve karabiber

Hint yapımı:

Hindiyi yıkayın, peçeteyle iyice kurulayın ve tepsiye alın. Derin bir kapta tereyağı ve baharatları karıştırın. Baharatlı yağı hindinin dışını ve derisini ellerinizle kaplayacak şekilde yayın. Yarım limon, portakal ve soğanı iri iri doğrayın ve 2-3 diş sarımsakla birlikte hindinin içine koyun. Havuçları, soğanları ve isteğe bağlı olarak bir kereviz sapını yıkayın ve iri küpler halinde doğrayın. Üzerine biraz yağ, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı tepsiye yayın. Üzerine bağladığınız hindiyi dizip iplerin arasına biberiye ve kekik çubuklarını koyup fırına veriyoruz. Hindiyi önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 5-6 dakika dışı çıtır çıtır olana kadar pişirin. Daha sonra fırın ısısını 130 dereceye düşürüp 1 saat 45 dakika pişirin.

pilavın yapılışı:

Pirinci 30 dakika ılık suda bekletin, ardından durulayın ve süzün. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın. Tereyağını ve bir tutam tuzu ekleyip soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin. Yıkanmış ve süzülmüş çam fıstığı, kuş üzümü ve pirinci kavrulan soğanlara ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Tarçın, yenibahar, tuz ve diğer baharatları ekleyip 2 dakika daha soteleyin. 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın. Pirinçler suyunu çekince altını kapatın ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Fırından hindi ile servis edilir.

Sos sosu yapın:

Un ve tereyağını hafif kahverengi olana kadar kavurun. Aromalı una hindi suyunu ekleyin ve sos kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Hindi dilimleri ve pilav ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın