Marine Edilmiş Kahvaltılık Peynir (Mozzarella) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Uzun zamandır pazar günleri kendimi gezmeye ve dinlenmeye adamaya çalışıyorum. Cuma günü instagram hesabımda paylaştığım kahvaltı fotoğrafımdaki tuzlu peynir tarifi çok merak uyandırdığı için takipçilerimi kırmadan tarifi hızlıca paylaşmaya karar verdim.

Cuma sabahı Pazar kahvaltısı için önceki günkü shotlardan arta kalan mozzarellayı baharatlayayım dedim. Yumurta kaynarken 2 dakikada marinesini yapıp buzdolabına attım. Tarif göründüğü kadar pratik ama bir o kadar da lezzetli 🙂

Sadece kahvaltılarda değil salatalarda da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey mozzarellayı ne zaman yediğinizdir. Bu taze peynirler paketi açıldıktan sonra 6 gün içerisinde tüketilmelidir. 1-2 gün marine içinde kaldığı için bir an önce yenmelidir. Bu nedenle çok fazla yememenizi, kahvaltıda veya salatalarda 1-2 tane yemenizi tavsiye ederim.

1-2 gün beklemenize gerek yok akşamdan hazırlayıp sabah servis edebilirsiniz ama marinede ne kadar uzun kalırsa o kadar lezzeti çekecektir.

Daha zengin hale getirmek için peynir sosuna güneşte kurutulmuş domates de ekleyebilirsiniz.

Aşk…

Marine Edilmiş Kahvaltılık Peynir (Mozzarella) Tarifi İçin Malzemeler

    Mozzarella peyniri (küçük boy) 2-3 dal taze kekik 1-2 dal taze biberiye 1 diş sarımsak 1 defne yaprağı Kırmızı pul biber İsteğe göre toz karabiber Zeytinyağı (kavanozu dolduracak kadar)

Baharatlı kahvaltılık peynir (mozzarella) tarifi nasıl hazırlanır?

Mozzarella peynirini süzün, topaklar varsa hemen soğuk su altında çalıştırın ve süzülmesine izin verin. Kavanozu mozzarella peyniri, 2-3 parçaya kesilmiş sarımsak, taze ve kuru baharatlarla doldurun. Peyniri kaplayacak kadar zeytinyağı doldurun ve kavanozu kapatın. Baharatların aromasını çekmesi için buzdolabında bir iki gün dinlendirin. Buzdolabında saklayın ve en fazla 2-3 gün içerisinde tüketin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın