Fırında Yumurta ve Cheddar Mantarı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Peynirli mantar hepimizin bayıldığı pratik, pratik ve lezzetli bir tarif 🙂 Kendimden bahsediyorsam yumurta dolması da aynısı 🙂 Peki ya mantarlı omlet? Kahvaltıda da favorilerimdendir.

Bu sabah biraz kalabalık geçecek olan haftayı değerlendirip kendimi şımartmaya karar verdim ve sonunda közde yumurta ve cheddar mantarı ile geldim 🙂 Bir çeşit mantar dolması da diyebilirsiniz. Yumurta.

Bu tarif uzun zamandır düşündüğüm ve uyguladığım en keyifli kahvaltı yemeklerinden biri oldu. İşin güzel tarafı soğuk yendiğinde de lezzetli oluyor. Böylece ister sıcak ister soğuk olsun pratik bir atıştırmalık servis edebilirsiniz.

Neyse daha fazla bal kullanmadan tarife geçelim 🙂

Hepimize keyifli ve keyifli bir hafta olsun…

Aşk…

Not: 5 orta boy mantar için 1 haşlanmış yumurta yeterlidir. Kişi sayısına göre yumurta ve mantar miktarını artırabilirsiniz.

Közlenmiş yumurta tarifi ve kaşarlı mantar tarifi için malzemeler

    5 adet kültür mantarı, 1 adet haşlanmış yumurta, tuz, karabiber, zeytinyağı, rendelenmiş taze kaşar peyniri

Izgara yumurta ve kaşar mantarı tarifi nasıl yapılır?

Yumurtayı iyice kaynatın, soyun ve dilimler halinde kesin. Mantarları iyice silin, saplarını çıkarın. Bir fırın tepsisine veya Bordo tabağına dizinize tuz ve karabiber serpin. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Fırın ızgarasını açın ve 3-4 dakika pişirin. Fırında pişirdiğiniz mantarların üzerine yumurta dilimlerini yerleştirin ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kaşar peyniri kızarana kadar fırın ızgarasında pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın