Merhaba sevgili arkadaşım,
2-3 hafta önce Polo Göynük’te ilk kez tattığım kaşar mantarını bugün evde denemeye karar verdim. Piyasada hala temiz mantarların olması harika, eve gelir gelmez onları hazırladığım bir video çekme şansım olmadı ama ilerleyen günlerde denk gelirsem mutlaka paylaşırım. video olarak sizlerle.
Bildiğiniz gibi çınar olarak da bilinen kanguru mantarı, çınar etli oldukça lezzetli bir mantardır. Turtalar ve kızartmalar lezzetli olsa da, bu versiyonu hepsinden daha çok beğendim.
Domates sosuyla tatlandırılan mantarlar fırında daha da tatlı oluyor. Kanlıca mantarı ile alternatif tarifler yapmak isteyenler için oldukça faydalı olacaktır 🙂
Akşam yemeğini Göynük’te Paşazade adlı bir restoranda yedik. Gerçekten çok lezzetli oldu ben onlardan biraz daha fazla kaşar peyniri kullandım 🙂
Yolunuz düşerse mantıyı ve kaşık saplı mantıyı denemenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fırında cheddar peynirli canelica mantarı tarifi için malzemeler
- 500 gr kenevir mantarı 2 adet kırmızı veya dolmalık biber 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy kuru soğan 1 su bardağı ev yapımı domates sosu veya 1 su bardağı su + 2 yemek kaşığı salça, tuz ve karabiber
yukarı:
- 150 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri
Fırında kaşar peynirli Canelica mantarı tarifi nasıl yapılır?
Soğanı büyük parçalar halinde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp soğan büyüklüğünde kesiyoruz. Mantarları yıkayın, kurutun ve boyutlarına göre 2-4 parçaya bölün. Zeytinyağında soğanı biraz tuz ekleyerek soteleyin, ardından pembe soğana biberi ekleyip bir dakika soteleyin. Mantarları ekleyin ve hafifçe renk değiştirene kadar 2-3 dakika soteleyin. Son olarak domates sosunu ekleyip karabiber ve tuzla tatlandırın. Orta ateşte sos hafifçe koyulaşana kadar 4-5 dakika pişirin. Mantarları bir fırın tepsisine aktarın, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peynirleri yumuşayana kadar pişirin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]