Ev Yapımı Pastalar – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Ekmek deyince sular akmıyor, şirkette çalışırken her sabah uğradığım bir ekmekçi dükkanım vardı. İşe giderken üçgen ekmek ve peynir alırdım, kahvaltıyı salatalık ve domatesle hazırlardım… Sokakta ekmekçi olmayınca sadece pazar günleri kurulan semt pazarında kalırdım. .

Sonra evde ekmek yapma kavramını keşfettim, önce zeytinli ekmekle başladım ve çok memnun kaldım 🙂 Daha sonra evde ev yapımı simitlerime geçtim. Evet, pek sokak ekmeği gibi değil ama çok lezzetli. Önümüzdeki günlerde fırın taşımı kullanarak taş fırın simitlerini deneyeceğim 🙂

Neyse… Uzun zamandır sizlerle paylaşmak istediğim tariflerden biri de ev yapımı simit tarifiydi 🙂 Simit tarifi için malzemeleri oralardan kolayca bulabilirsiniz. Bu sayede yurt dışında ekmek yemeyi özleyen takipçilerime bir nebze de olsa yardımcı olmuş olacağım 🙂

Bu tarifi yaparken fotoğraf çekmektense video çekmenin daha faydalı olacağını düşündüm. Bu şekilde hazırlamanın çok daha kolay olacağını düşünüyorum 🙂

Tarifin video açıklaması

İlk defa hamur mayalayacak olanlar için daha önce yaptığım mayalı hamur yapılış ipuçlarımı okuyabilirsiniz.

Bu tarif, çok büyük olmayan 12 ekmek kırıntısı yapar. Kek sayısını azaltarak daha büyük kekler de yapabilirsiniz.

Aşk..

Ev yapımı simit tarifi malzemeleri

    1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 paket yaş maya 1 tatlı kaşığı şeker (1 tatlı kaşığı kadar azaltılabilir) 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sirke 4 bardak un + ½ çay bardağı Un

Ekstralar için:

    Bir su bardağı susam ve yarım su bardağı pekmez + yarım su bardağı su karışımı

Ev yapımı simit tarifi nasıl yapılır?

Yaş mayayı 1 su bardağı ılık suda ezip 5 dakika bekletin. 3 su bardağı unu derin bir yoğurma kabına alın. Maya, süt ve yağı ekleyerek yoğurun. Tuz, şeker, sirke ve bir bardak daha unu ekleyip yoğurmaya devam edin. (Duruma göre yarım çay bardağı un ekliyoruz) Hamuru toparlayıp üzerini bir bezle kapatıyoruz. Ilık bir yerde 30 dakika bekletin (mutfak soğuksa fırını 40 dereceye ayarlayın ve 25 dakika mayalanmaya bırakın.) Ekşi mayadan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Hafifçe unlanmış bir çalışma yüzeyinde 15 cm’lik şeritler yapın. İki şeridi bir uçta birleştirin ve spiral yapmak için elle bükün. Hazırladığınız spirali toplayın. Hazırladığınız simitleri önce pekmezli sonra susamlı suya batırın. Simit şeklindeki hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine 3-4 cm aralıklarla yerleştirin. Tepside 15 dakika daha mayalanmaya bırakın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın