Zencefilli ballı içecek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Soğuk algınlığı ile mücadelem tüm hızıyla devam ediyor 🙂 İşlerin öyle bir temposu var ki, ara sıra oturmak zorunda kalıyorum ve bir şeyler engel oluyor. Dün paylaştığınız ıhlamurlu ayva tarifinden sonra uzun zamandır düşündüğüm limon-zencefil bal ikilisini denemeye karar verdim.

Kış geldiğinde bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için her sabah aç karnına bir tatlı kaşığı kestane balı tüketirdik (kavanoz 150 TL olunca vazgeçtik). Yani bal özellikle kış aylarında evin vazgeçilmez bir parçasıdır.

Acı ama oldukça faydalı bir bitki olan zencefilin faydaları saymakla bitmez. Özellikle soğuk algınlığı için bal ile birlikte kullanıldığında kaşları temizlemesi nedeniyle oldukça fazla tercih edilmektedir. Bazen yemeklerde toz zencefil kullanırım ama taze yemekte de fayda var. Taze zencefili balla limonla karıştırarak yemek daha kolay olacaktır. Kaşıkla yiyemiyorum diyorsanız ılık su ile karıştırarak rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Tarifin video açıklaması

Ayrıca Facebook takipçilerimden sevgili Ayşe kızı için farklı bir tarif hazırlıyordu. Bu tarif öksürüğe çok iyi geldi ve ailece kullandılar. Reçeteyi çocuklarınız için kullanacaksanız, önce küçük bir miktar hazırlayın ve çocuğunuzun alerjisi olup olmadığına bakın. Vücudunuz hassassa, doğal bir takviye olsa bile önce doktorunuza danışın.

öksürük için:

    1 su bardağı bal 1 yemek kaşığı zencefil tozu 1 yemek kaşığı çörek otu suyu 1 limon Tüm malzemeleri karıştırıp oda sıcaklığında saklayabilirsiniz Akşam yatmadan önce 1 tatlı kaşığı verebilirsiniz.

Aşk…

Zencefilli Bal Şurubu Tarifi İçin Malzemeler

500 gramlık bir kavanoz için:

    1 adet taze zencefil (limon büyüklüğünde) 1 orta boy limon balı (350-400 gram)

Zencefilli bal içeceği tarifi nasıl yapılır?

Bir parça zencefil kökünü kesin, bir çay kaşığı ile soyun ve yıkayın. Süzülen zencefili önce çaprazlamasına, sonra uzunlamasına (kibrit çöpü kalınlığında) ince ince doğrayın. Doğranmış zencefili temiz bir kaseye koyun. Limonu güzelce yıkayıp kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin ve kavanoza koyun. Kavanozun ağzında yaklaşık bir parmak boşluk kalacak şekilde balı kavanoza doldurun. Kavanozun kapağını kapatıp buzdolabına kaldırın. Karışımı kullanmadan önce çalkalayın veya kaşıkla karıştırın. 1 bardak ılık suya 1-2 tatlı kaşığı koyarak tüketin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın