Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugünün tarifi, kahvaltıda hepimizin çok sevdiği bir omlet. Uzun omlet yapmanın püf noktalarından daha önce bahsetmiştim.
Hepimiz omlet yapmayı severiz ve servis ederken genellikle kaşar peynirini tercih ederiz. Aslında bu kullanışlı tarife çedar kadar beyaz peynir de uyuyor. Özellikle orta veya tam yağlı peynir kullanıldığında omlet sıcaklığında cheddar gibi eriyip ortaya nefis bir lezzet çıkıyor.
Hafta içi kahvaltı için fazla vakit harcamadan lezzetli bir şeyler hazırlamak istediğimde hemen pişirip kahvaltı kısmını bitiriyorum. Vaktim yok ama kahvaltı yapmadan evden çıkamam diyenlere kesinlikle tavsiye ederim 🙂
Servis yaparken yanında pesto soslu ekmek kullandım. Denemek isterseniz tarifine buradan ulaşabilirsiniz 🙂
Tarifin video açıklaması:
Aşk..
İçerik Tablosu
Beyaz peynirli omlet tarifi için malzemeler
- 2 yumurta (büyük) 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Arzu edilen miktarda ufalanmış veya ince doğranmış beyaz peynir, isteğe bağlı olarak bir tutam maydanoz
Beyaz peynirli omlet tarifi nasıl yapılır?
Derin bir yemek tabağında yumurta, tuz ve karabiberi çatalla çırpın. Tereyağını tavaya alıp orta ateşte eritin. Tavayı hafifçe sola ve sağa eğin ve tüm yüzeyin yağlandığından emin olun. Çırpılmış yumurta karışımını tavaya dökün ve tava yüzeyine eşit şekilde yayın. 30 saniye pişmeye başlayan ve hafif koyulaşan omletin kenarlarını bir spatula yardımıyla tavadan ayırın ve sallayın. Omlet tamamen piştiğinde ve sıvı kalmadığında, ikiye bölünmüş beyaz peynir ve istenirse maydanoz ekleyin. Bir kaşık yardımıyla omleti serpiştirdiğiniz kısmın üzerine katlayıp servis tabağına alın ve servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]