Saçaklı Saçaklı Sandviçler – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftanın son tarifi saçaklı sandviçler, ne zaman pastalarda görsem 2 tane diyorum 🙂

Bu leziz sandviçlerin daha önce tatlı versiyonlarını yapmıştık ve çilek reçeli ile tadına doyamamıştık.

Tarifimdeki Pakmaya ile yaptığımız böreğin bu kez tamamını denemenizi tavsiye ederim.

Yaş maya yerine ne kullanabilirim diyenler 1 paket instant maya da kullanabilir. Videoda gösterdiğim gibi iyice yoğurup yeterince dinlendirirseniz kabarık sandviçler elde edeceksiniz.

Garnitür veya lezzet için dereotu dışında maydanoz da kullanabilirsiniz.

Aşk…

Mini Fringe Sandviç Tarifi İçin Malzemeler (Saçak Böreği)

    4,5 su bardağı un 1,5 su bardağı su 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz ½ paket yaş maya 1 çay bardağı sıvı yağ

yukarı:

    1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı süt

Doldurmak:

    150 gram labne, 150 gram beyaz peynir

dekorasyon için:

    Dereotu ile rendelenmiş kaşar peyniri

Saçaklı mini sandviç (fringe böreği) tarifi nasıl yapılır?

Hamuru hazırlamak için un, su ve yağı yoğurma kabına alın. Elinizle ezdiğiniz yarım paket yaş mayayı ekleyin ve hafifçe karıştırın. Tuz ve şekeri ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamur biraz ele yapışınca unlanmış tezgaha alın ve 2-3 dakika daha yoğurun. Hamuru 20 dakika mayalanmaya bırakın. Ekşi mayadan cevizden biraz büyük 15-16 parça koparıp yuvarlayın. 2-3 cm aralıklarla tepsiye dizip 15-20 dakika daha mayalanmaya bırakın. Yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15 dakika pişirin. Sandviçler pişerken labne ve beyaz peyniri karıştırıp güzelce ezin. Kaşar peynirini rendeleyin. Dereotu doğrayın ve bir kaseye koyun. Fırından çıkıp soğuyan sandviçleri bıçakla sonuna kadar yırtmadan kesiyoruz. Labne ve beyaz peynir karışımını sıkma torbası yardımıyla sıkın ve rendelenmiş kaşar peyniri ve kıyılmış dereotu ile servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın