Limon reçeli – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

İki hafta önce inanılmaz ilginç ve lezzetli bir Mersin gezisi yaptık. Cumartesi günü başlayan gezimiz Pazar akşamına kadar oradaki en leziz yemekleri ziyaret edip tatmakla devam etti. Geçen yıl Konya’da ilk kez kahvaltıda fırında kebap yedim. Hayatımda ilk defa Mersin’de kahvaltı yaptım tantuni yiyerek 🙂

Mersin’i 2 gün mahvettik derseniz, yeri var 🙂 Gezimiz sırasında Mersin’deki narenciye bahçelerini de gezme şansımız oldu. Narenciyelerle kaplı bahçelerde olabildiğince sık dolaştık. Avokadoyu ilk kez dalda gördüm ve benim gibi avokado sevenler için inanılmaz ilgi gördü. Limon çeşitleri hakkında da bilgi sahibi olduk. Meyveleri yakından inceleme ve hatta dalından koparma fırsatımız oldu.

Dalından topladığımız limonla reçelimizi hazırladık.

Aşk…

limon reçeli tarifi malzemeler

    8 limon kabuğu rendesi, 2 limonun içi, 3 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker

Limon reçeli tarifi nasıl yapılır?

Limonu güzelce yıkayıp kurulayın. Üstteki sarı katmanı rendeleyin, beyazı rendenin pürüzsüz tarafıyla bırakın. (Rendelediğiniz sarı kısımdan bir tutam ayırın.) Limonun üstünü kestikten sonra, portakalı soyar gibi bıçakla çentikler açın, kabuğunu limondan ayırın ve kabuğunu ince ince doğrayın. Kesilmiş limon dilimlerini bir gece suda bekletin. Sabahları kaynayan suda kapağı kapalı olarak 20 dakika + 5 dakika kapağı açık olarak pişirin. Pişen kabuğunu süzün ve kaseye koyun. 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şekeri ekleyerek kaynamaya başlayın. Lezzet katmak için reçele bir tutam limon kabuğu ekleyin. Reçel kaynarken, çıkardığınız iki limonu dilimleyin ve tavada kızartın. Suyunu çekince tencereye ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın. Reçelin katılaşıp sertleşmediğini görmek için küçük bir kaseye su koyun. Damlattığınız reçel dağılmadan dibe düşüyorsa kıvamı var demektir. Kalın reçeli kavanozlara bölün ve kapağı sıkıca kapatın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın