Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu haftanın son tarifi Patatesli Kek, uzun zamandır yaptığım ve sizlerle paylaşmak istediğim lezzetli bir hamur işi kek.
Tuzlu çörek gibi yapılır, tek farkı içine haşlanmış patates eklenmesidir. Patates haşlarken dikkat edilmesi gereken şey patatesleri fazla haşlamamaktır. Düzgün kesim için bıçağın batması için kaynatmak yeterlidir. Haşladığınız patatesleri sıcak kullanmayın ve mutlaka soğumasını bekleyin.
Eklediğiniz malzemelerde damak tadınıza göre değişiklikler yapabilirsiniz ama maydanoz ve yeşil soğan çok yakışıyor.
Kek pişip fırından çıkınca mis kokulu mutfağa doluyor 🙂 Benim kadar sabırsız olmayın ama kek tamamen soğumadan ve çekmeden kesmeyin. Sıcak dilimlendiğinde hafif ufalanır.
Çay saatlerinde, arkadaş toplantılarında ve özellikle kahvaltılarda servis edebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Patatesli Kek Tarifi Malzemeler
- 2 adet orta boy patates (haşlanmış) 3 adet orta boy yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 3 sap yeşil soğan 1 tutam maydanoz 1 tatlı kabı tuz 1 bölgedeki taışı yemek sulsam 1ı kimyon
Patatesli kek tarifi nasıl yapılır?
Haşlanmış patatesleri soyun ve zardan büyük küpler halinde kesin. Maydanozu ve yeşil soğanı ince ince doğrayın, ardından yıkayın ve nemini alın ve bir kenara koyun. Yumurtaları, yağı, sütü ve tuzu ekleyip yüksek devirde iki dakika çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip bir dakika daha çırpın. Kıyılmış maydanoz, soğan ve küp küp doğranmış patatesleri ekleyip kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Orta boy bir çukuru yağlayıp kek karışımını içine dökün. Kekin üstünü bir kaşıkla düzleştirin ve çörek otu ve susam serpin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kekin üzeri kızarana kadar pişirin. Pastayı dilimler halinde kesin ve tamamen soğuduğunda servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]