Evde İzmir Bombası Nasıl Yapılır?

Genellikle paketlerde rastladığımız İzmir bombalı kekleri yapıyoruz.

İlk olarak küçük bir tepsiye yağlı kağıt koyuyoruz ve bir süre sonra bir tatlı kaşığı fındık kremasını koyuyoruz.

Parmağınızı ıslatıp üst katları düzeltin tepsiyi dondurucuya atın

Oda sıcaklığına gelmiş margarini bir kaba alıp üzerine pudra şekeri, sıvı yağ, yoğurt, 1 yemek kaşığı kabartma tozunu ekleyip küçük parçalar halinde öğütüyoruz.

Unu yavaş yavaş döküp kulak gibi bir hamur elde ediyoruz.

Hamurdan küçük mandalina parçaları alıp açıp elimizle bastırıyoruz.

Açtığımız hamurun içine buzdolabına koyduğumuz fındık kremasını koyup bir demet gibi kapatıp elimizle sarıyoruz.

Kapattığımız kısmı aşağı gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştiriyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 C fırında 15 dakika pişirin.

Üzerlerine pudra şekeri serpin

Çay ile servis ediyoruz

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın