Şeftali Turtası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Aslına bakarsanız şeftaliler bitmeden olabildiğince çok tarif yapmak istiyorum 🙂

Turta yapmayalı uzun zaman olmuşken ilk tarif olarak Şeftali Turtasının hesabı var zannettim 🙂

Ben mevsim meyveleri ile börek yaptığımda genellikle süslemek için jöle, reçel vs kullanmıyorum.

Aynı gün tart yapmayacaksanız ve bir gün bekleyecekseniz meyvelerin renk değiştirmemesi için jöle kullanabilirsiniz. Buradaki mantık tıpkı streç film gibi meyvenin hava ile temasını kesip bir süre daha görünümünü korumaktır.

Reçel kullanmak isteyenler rengini fazla bozmamak için şeftali reçeli kullanabilirler. Kullanacağınız reçel lezzet katacak ve tarta parlak bir görünüm verecektir.

Bu tarifin boyutları 11 inçlik bir turta tavası için idealdir. Hamurundan kremasına kadar kolayca hazırlayabilirsiniz.

Şeftali Reçeli yapmak isteyenler tarife buradan ulaşabilirler.

Pratik şeftali reçeli yapmak isteyenler tarifine buradan ulaşabilirler.

Aşk…

şeftalili tart malzemeleri

    2 olgun fındık ama ezilmiş sert şeftali

Tart hamurunu hazırlamak için:

    250 gr un (2 su bardağı + 2 yemek kaşığı) 100 gr. pudra şekeri (½ su bardağı + 1 yemek kaşığı) 1/2 çay kaşığı tuz 150 gram. tereyağı (soğuk küp doğranmış) 2 yumurta sarısı 1-2 damla vanilya özü 1 çay kaşığı öğütülmüş fındık

Şeftali tart tarifi nasıl yapılır?

Un, pudra şekeri, tuz ve fındık tozunu mutfak robotunun kasesine alın. Mutfak robotunu düşük devirde kısa ama sık aralıklarla çalıştırın ve soğuk tereyağı küplerini unlu karışıma 2şer ikişer atın. Tereyağı un ile karışıp topaklanınca yumurta sarılarını ekleyin. Hamur toparlanınca vanilya özütünü ekleyin, 15-20 saniye daha karıştırın ve yumuşak kıvamdaki hamuru unlanmış tezgaha aktarın. Hamuru toparlayıp streçleyip 30 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz. Hamur dinlenirken fırını 180 dereceye ayarlayın. Dinlenen hamuru tart kalıbından biraz daha büyük açıp kalıba yerleştirin. Kalıbın kenarlarından taşan fazla hamurları bıçağın arkası ile kesin. Tartın tabanına bıçak veya çatalla delikler açın ki kabarmasın. Hamuru kalıba açın, açtığınız yağlı kağıtla kapatın, içine 1-2 avuç kuru bakliyat koyun ve 180 derece fırında 20 dakika pişirin. 20 dakika geçtikten sonra ellerinizi yakmamaya dikkat ederek bir parşömen kağıdı ve parşömen kağıdı alın. 10 dakika daha pişirin. Pişen tartı fırından çıkarıp ızgaraya alın ve soğumaya bırakın.

Fındık kremasını hazırlamak için:

    45 gr un (1 çay bardağı) 45 gr nişasta (1 çay bardağı) 1 yumurta sarısı 100 gr toz şeker 500 ml süt (2,5 su bardağı su) 30 gr tereyağı (2 yemek kaşığı) 2 yemek kaşığı toz fındık 1-2 damla vanilya aroması

Şeftali tart tarifi nasıl yapılır?

Un, fındık tozu, nişasta, şeker, süt ve yumurta sarısını orta boy bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen kremayı ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilya aromasını ekliyoruz. Tereyağı eriyene ve krema ile tamamen karışana kadar bir mikser ile çırpın. Sonra ara sıra karıştırarak soğutun, böylece krema bir kabuk oluşturmaz. Soğuyan tart tabanını servis tabağına alın. İçine soğuyan kremayı spatula yardımı ile yayın. Şeftalileri 1/2 inçten biraz daha ince dilimler halinde dilimleyin ve kremanın üzerine hafifçe üst üste gelecek şekilde yayın. Üzerine fındık tozu ve toz antep fıstığı serperek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın