Hindistan cevizli karpuz tatlısı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Dün paylaştığım karpuzlu limonata tarifimde iki tatsız karpuz tarifi yaptığımı yazmıştım. Bu tariflerin ikincisi ise Kavun Jelly olarak da bilinen karpuz şekeridir.

Çok hafif ve lezzetlidir. 1 bardak çay kullandım çünkü gerçekten hafif ve nişastalı bir tat istiyorum. Bardak yerine tava gibi tabakta servis etmek isterseniz miktarı artırın.

Karpuzun tatlılığına göre şeker miktarı artırılıp azaltılabilir. Bu nedenle blenderdan geçirdikten sonra tadına bakmasını söylüyorum.

Dediğim gibi tadı çok hafif olduğu için insanlar bu şekeri yerken hafif hissettirecek bir dokunuş arıyor. Bunun için ikisi de ekşi olan yaban mersini ve siyah kuş üzümü tercih ettim. Tadı kolay bir tatlıdan daha ferahlatıcıydı.

Varsa kiraz vb. ekşi meyveleri deneyebilirsiniz.

Aşk…

Hindistan Cevizli Karpuz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    500 gr karpuz (çekirdekleri ve küpleri) 2 su bardağı su ½ su bardağı toz şeker 1 çay bardağı buğday nişastası 1 yemek kaşığı (tepeleme) rendelenmiş hindistan cevizi

yukarı:

    yabanmersinli üzüm

Hindistan cevizli karpuz tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Orta boy bir tencereye karpuz küplerini alın ve blenderdan geçirin. Pürüzsüz olması için nişasta, şeker ve suyu ekleyip tekrar blenderdan geçirin. Tencereyi orta ateşte ısıtın, rendelenmiş hindistan cevizini karpuz karışımına ekleyin ve karıştırarak pişirin. Görünümü tatlıya benzeyen tatlıyı kuplara veya kaselere paylaştırın. 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra meyvelerle servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın