Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu haftanın ilk tarifi bizim evde çok sevilen jambonlu sandviç. Burada sadece sandviç değil, lezzetini ikiye katlayan cheddar peyniri sosu var 🙂
Bu yazımda daha önce biftek pişirme püf noktalarını anlatmıştım. Şimdi kısaca pişirdiğiniz bifteklerden mükemmel sandviçlerin nasıl yapıldığını anlayacağım …
Öncelikle zevkinize uygun her türlü malzemeyi kullanabileceğinizi unutmayın. En sevdiğim tatlar karamelize soğan, dolmalık biber ve dilimlenmiş konserve mantarlar.
Konserve mantar kullanacaksanız zaten pişirmenize bile gerek yok. Lezzetine katkı sağlayan en önemli şey ise tüm malzemelerin aynı tavada pişmesi.
Bifteğinizi soğan ve biberlerin lezzetini bıraktığı tavada pişirirseniz ve sosu suda pişirirseniz veya bifteği yağda bırakırsanız tadına doyum olmaz 🙂
Ciabatta veya sandviç ekmeği yerine Fransız ekmeği kullanmayı tercih ediyorum. Daha hafif olduğu için bir baget de tavsiye ederim.
Tarifi yazdığınız sıraya göre hazırladığınızdan emin olun. Önce peynir sosunu yapıp diğerlerine geçeyim desem olmuyor. Çünkü sos bir kez soğuyup sertleştikten sonra açılması neredeyse imkansızdır.
Tüm soslarımızın ev yapımı olmasını istiyorsanız ev yapımı ketçap ve mayonez tarifimizi de deneyebilirsiniz 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Peynirli Biftek Soslu Sandviç Tarifi için Malzemeler
- 2 parça tuzlu ve biberli biftek, 2 sandviç rulo veya 1 baget
Dekore etmek:
- 1 adet kırmızı biber 1 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Peynir sosunu hazırlamak için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un ½ çay bardağı süt 5-6 adet kaşar peyniri Tuz ve karabiber
Peynir soslu biftekli sandviç tarifi nasıl yapılır?
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp jülyen şeritler halinde kesin. Soğanı beyaz veya halka şeklinde doğrayın. Tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağını alın. Jülyen biberi ekleyin ve yumuşayana kadar orta ateşte soteleyin. Yumuşak biberleri tavadan alın ve soğanları ekleyin. Soğanları karamelize olana kadar soteleyin ve ocaktan alın. Tuz ve karabiberle tatlandırdığınız biftekleri kızgın tavaya alın ve iki taraflı ve arkalı önlü pişirin. Suyunu salması ve daha fazla yumuşaması için biftekleri bir tabağa alın. Tereyağını tencereye alıp biraz su bırakın ve eridiği anda unu ekleyin. Un ve tereyağını kavurun. Sütü ekleyin ve topaklar kaybolana kadar karıştırmaya devam edin. Peyniri, tuzu ve karabiberi ekleyip hızlıca karıştırın ve eriyince ocağı kapatın. Peynir sosu soğumadan sandviç için bifteği kesin ve hazırladığınız biber, soğan ve sosla birlikte servis edin ve ekmeklerin arasına koyun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]