Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün sizi şaşırtacak hem şerbetli hem de sütlü bir tatlı tarifim var 🙂 Kek tarifleri için şerbet bence çok iyi. Pratik bir şekilde yaptığım irmik tatlısını da ekleyince sanırım bir tatlı voltran oluşuyor 🙂
Kek pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli şey sıcak şerbetin soğuk olmasıdır. Fırından aldığınız kekin üzerine bıçak veya tahta şiş yardımıyla delikler açıp üzerine şerbeti dökerseniz daha da güzel oluyor.
Aşk…
İçerik Tablosu
İrmik ve incir tatlısı tarifi için malzemeler
- 3 orta boy yumurta 2 çay bardağı toz şeker 2 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tarçın 5 incir (ılık suda 15-20 dakika ıslatılıp doğranmış) 2,5 su bardağı un
Bir içki için:
- 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 2-3 damla limon suyu
yukarı:
- 1 paket Pakmaya İrmik Tatlı Süt
dekorasyon için:
İrmikli incir tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Şerbeti için su ve şekeri orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almadan iki dakika önce limon suyunu ekleyin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Keki hazırlamak için yumurta ve toz şekeri çırpın. Yağ, süt ve tarçını ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve doğranmış incirleri ekleyip topaklanmalar gidene kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış tavaya dökün ve önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında pişirin. (Kekin içinin pişip pişmediğini bıçakla kontrol edebilirsiniz) Soğuyan şerbeti pişen sıcak kekin üzerine dökün ve ılınmasını bekleyin. İrmik tatlısını paketin arkasındaki tarife göre hazırlayıp şerbeti kekin üzerine dökün. Buzdolabında 1-3 saat dinlendirdiğiniz tatlıyı dilimleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]