Merhaba sevgili arkadaşım,
Tatlı sevenler tatlı sevenler ve süt sevenler diye ikiye ayrılır. Sütlü tatlı özellikle sütlaç sevenler arasında popülerdir. Ramazan ayında farklı bir sütlaç tarifi arayanlar için de oldukça uygun bir tatlıdır. Sütlaç bir bakıma aşure gibidir. Herkesin sütlaç farklıdır. Bazıları bunu iyi yapar, bazıları yapmaz. Bu tarifle bu sorunu çözüyoruz. Sütlaç ve kayısı uyumuna hayran kalacaksınız.
Geçenlerde dinlediğim bir radyo programında oruç tutarken susuzluk hissinin nasıl azaltılacağına dair bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.
1- Oruç sırasında daha fazla su içmek ertesi gün susama isteğini artırır. Bu nedenle, aralıklarla su içmek daha iyidir.
2- Çok fazla tatlı ve tuzlu yemek susuzluğu tekrar artırır.
3- Akşam kahvaltıdan sonra çay içmek vücuttan su atılımını da arttırır bu yüzden çok çay içmek ertesi gün susamanıza neden olur.
Aşk,
İçerik Tablosu
Kayısılı sütlaç malzemeleri
- 200 gr kayısı ½ çay bardağı toz şeker ¼ çay bardağı su 1 paket pakmaya sütlaç 3,5 su bardağı süt
Sütlü kayısılı pilav tarifi nasıl yapılır?
750 ml (3,5 su bardağı) sütü orta boy bir tencereye dökün ve paketin tamamını üzerine dökün. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan aldıktan sonra ara sıra karıştırarak 5 dakika soğutun ve pirinçler eşit dağılana kadar servis kaselerine dökün. Sütlaç soğurken kayısıların çekirdeklerini çıkarın ve dilimler halinde kesin. Kayısıları ve toz şekeri bir sos tenceresine alıp orta ateşte 5 dakika karamelize olmasını sağlayın. Suyu ekleyin, karıştırın ve 5 dakika daha pişirin. Soğuyan sütlacı üzerine yayın ve buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]