Merhaba sevgili arkadaşım,
Elma, tarçın ve cevizin mükemmel lezzeti, en sevilen sütlü tatlılardan biri olan tavuk göğsü ile birleşince yaz sofraları için pratik ve leziz bir tatlıya dönüşüyor.
Elma sütlü tatlıların yanına çok yakışıyor ama seçim yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta var ki pişireceğiniz elmalar pişerken erimesin. Bu, kırmızı kumlu elmalar yerine yeşil, sert ve ekşi elmalar satın almaktır. Kırmızı elmalar pişirme sırasında dağılmaya çok yatkındır, ancak yeşil elmalar çok az parçalanır ve şeklini korur.
Dileyen krema yerine komposto gibi su kullanarak da pişirebilir ama kremanın lezzeti tamamlayıcı.
Aşk…
İçerik Tablosu
Tavuk Göğsü ve Elma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 elma 1 çay bardağı toz şeker 1 krema köşesi (200 ml) 2 karanfil 1 kakule (isteğe bağlı)
yukarı:
- 1 paket Pakmaya Tavuk Göğsü Tatlısı 2,5 su bardağı süt
yukarı:
Tavuk göğsü ve elma tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Elmayı soyun, çekirdeği çıkarın ve kaseye koyun. Elmalara krema, şeker, karanfil ve kakule ekleyin ve elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen elmaları orta büyüklükte olacak şekilde yan yana dizin ve elmaların üzerine pişirdiğiniz kremadan biraz gezdirin. Tavuk göğsü tatlısını paketin arkasında yazan şekilde pişirin ve borcama koyduğunuz tatlıların üzerine eşit şekilde dökün. Oda sıcaklığına gelen şekeri buzdolabında soğutun. Soğuyan tatlıyı üzerine tarçın serperek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]