Merhaba sevgili arkadaşım,
Kemalpaşa tatlısı çocukluğumun tatlılarından biridir babam çok severdi özellikle ramazanda sofrada olsun isterdi. Tabii çocukluğumdan beri ramazan kıştan yaza gelir. Tekrar soframızda olmasını istiyoruz ama krema ve çırpılmış krema gibi soslar bu yüksek sıcaklıklarda pek yatıştırıcı olmuyor. Bu nedenle sütle hazırlanmış halini denemenizi tavsiye ederim.
Böylece hem şerbetli hem de sütlü pratik bir kahvaltı tatlısı hazırlayabilir, misafirlerinize çok farklı ve ilgi çekici bir tat sunabilirsiniz.
İçerik Tablosu
Tarif videosu:
Aşk…
Muhallebi Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 20 Kemal Paşa Şekeri 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su 3-4 damla limon suyu
Muhallebi hazırlamak için:
- 1 paket Pakmaya Muhallebi 4 su bardağı süt yapar.
yukarı:
- 5-6 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi 4-5 yemek kaşığı Pakmaya damla çikolata
Muhallebi tarifi ile Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?
Orta boy bir tencereye toz şeker ve suyu alın. Orta ateşte karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin. 10 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin ve limon suyunu ekleyip bir dakika daha kaynamaya bırakın. Şekerleri şerbetin içine ekleyin ve şerbeti yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen tatlıları şerbetten süzgeç yardımıyla alıp orta boy bir tencereye yan yana dizin. 4 su bardağı süt ile muhallebiyi pişirin ve hazırlanan paşaların üzerine dökün. Tatlılar oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Tatlıyı oda sıcaklığına getirin, buzdolabına koyun ve 2 saat soğumaya bırakın. Buzdolabından yeni çıkardığınız tatlıyı üzerine hindistan cevizi ve damla çikolata serperek süsleyin. Dilimlenerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]