Portakallı irmik tatlısı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

İrmik tatlısı hepimizin çok sevdiği pratik tatlardan biridir.Portakal aromasını özellikle yaz aylarında yapılan tatlılarda ferahlatıcı olduğu için çok seviyorum.

Şimdiye kadar taze portakalları marketlerde rahatlıkla bulabildiğiniz için hazır portakal suyu kullanmak yerine taze portakal ile denemenizi tavsiye ederim. İrmik tatlısına biraz portakal aroması katmak lezzetini artıracaktır.

Jölenin içindeki şeker miktarını damak zevkinize göre arttırabileceğiniz gibi pudra şekeri yerine toz şeker de kullanabilirsiniz.

Aşk…

Portakallı irmik tatlısı tarifi için malzemeler

Jel için:

    250 ml portakal suyu 1 yemek kaşığı buğday nişastası (üst üste) 1 yemek kaşığı pudra şekeri (üst üste)

Tatlandırıcı:

    1 paket Pakmaya İrmik Tatlısı 4 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu

Portakallı irmik tatlısı tarifi nasıl yapılır?

4 su bardağı süt ile irmik pakmayasını paketin arkasında belirtildiği şekilde hazırlayın. Kıvam alan tatlıya portakal kabuğu rendesini ekleyin, karıştırın, kaselere aktarın ve soğumaya bırakın. Jöle için portakal suyu, nişasta ve pudra şekerini orta boy bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Yoğunlaşan jöleyi kaselerdeki tatlıların üzerine yayın. Tatlıları buzdolabına koyun ve bir saat soğumaya bırakın. Portakal dilimleri ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın