Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta üzerinde çalıştığım projeler yüzünden blog için mutfağa giremedim. Aslında bütün hafta gece gündüz mutfaktayım ama blog için değil 🙂 Sizleri tarifsiz bırakmak istemediğim için arşivlerimden paylaşılmayı bekleyen bir iki tarif seçtim.
Bu tariflerden biri de avokadolu kek, genellikle peynir ve yumurta ile tükettiğimiz avokadoyu şekerle karıştırdığımızda ortaya oldukça ilginç ve hoş bir lezzet çıkıyor. Bizim gibi avokadoya henüz alışmamış insanlara yabancı gelse de bu muffin ve hamur işi lezzeti dışarıda bolca yapılıyor.
Evde yumuşayan ve iç rengi değişmeye başlayan avokadoları bu tarifle değerlendirebilirsiniz. Bu kek tatlı olduğu için taze peynir veya labne ile yemenizi tavsiye ederim.
Malzemelerde de göreceğiniz gibi tarifimizde yağ yoktur ve kesinlikle yağ ilavesine gerek yoktur.
Aşk…
İçerik Tablosu
Avokadolu kek tarifi için malzemeler
- 1,5 orta boy avokado 1 misket limonu (limon suyu ve kabuğu) 3/4 su bardağı esmer şeker (165 gr) orta boy yumurta 5 yemek kaşığı su 1 su bardağı tam buğday unu (120 gr) 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 küçük tutam tuz
yukarı:
Avokadolu kek tarifi nasıl yapılır?
Limonu yıkayın ve kabuğunu rendenin ince ucuyla rendeleyin. Orta boy bir kaseye limon suyu, ince rendelenmiş limon kabuğu, şeker, tuz ve avokado ekleyin ve bir karıştırıcıda karıştırın. Yumurta ve suyu ekleyip karıştırın. Unu ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Bir somun veya kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın ve kağıdı da yağlayın. Karışımı muffin kalıbına dökün ve üzerine kabak çekirdeği serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45-50 dakika kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Pişen keki tel üzerinde soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra kesin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]