Merhaba sevgili arkadaşım,
Uzun zamandır ortalığı kasıp kavuran ve neredeyse kimsenin tatmadığı o ünlü tatlı üçlüsünün Tarifler.net.tr versiyonu da her zamanki gibi çok kolay 🙂 Bu tarifi yaparken 5-6 yerine 3 yumurta yeterli oluyor.
Trileçe, üç süt anlamına gelen “Tres-Leches” kelimesinden oluşmuştur. Tam olarak nereden geldiği bilinmese de bize Brevani’yi anımsatan süt şerbetli bir tatlı getirdiler. Bu tatlının orijinalinde keçi, manda ve inek sütü kullanıldığı söyleniyor ama Balkanlara gidip hemen yeme fırsatım olmadığı için iki farklı yerde tattım. 3 çeşit sütü bir arada kolay kolay deneyen olmaz diye düşünüyorum çünkü süt kaynatılıp koyulaştırılmazsa kıvamını koruyamaz.
Sonuçta dışarıda tattığınıza en yakın tarifi elde etmenin en pratik çözümü kremayı sütle açmak. Süt tozu vb. eklemeye gerek yoktur, çünkü ılık şeker emer ve çökerken süt ve krema karışımını koyulaştırır.
Yine ev yapımı karamel yerine hazır karamel sosu kullanarak o mideye en yakın lezzeti elde edebilirsiniz. Ben pastanelerde bulabileceğiniz FO’nun Karamelli Dondurma Sosunu kullandım. Sonuç çok başarılı oldu ve bence kesinlikle bu şekilde denenmeli.
Ancak ben evde karamel sos yapmak istiyorum dersem karamel sos tarifimi deneyebilirsiniz.
Videolu anlatım
Aşk…
İçerik Tablosu
Trileçe tarifi malzemeleri
kek için:
- 3 orta boy yumurta 3 Türk kahvesi fincanı Un (126 gram) 4 Türk kahvesi fincanı toz şeker (268 gram) 1 Türk kahvesi fincanı Su (68 gram) 1 paket karbonat 1 tutam tuz Tavayı yağlamak için biraz tereyağı
şerbet:
- 1,5 su bardağı soğuk süt 2 su bardağı krema
yukarı:
- 1 paket instant karamel sos
Bir kafes tarifi nasıl çalışır?
Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarını bir fiske tuz ve bir Türk kahvesi fincanı toz şeker ekleyerek çırpın. Yumurta sarılarına 3 su bardağı toz şekeri ekleyerek çırpmaya başlayın. Ardından bir fincan Türk kahvesini ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Kabaran yumurta aklarına çırpılmış yumurta sarılarını ekleyin ve karıştırın. 2 Türk kahvesi fincanı unu iki kez eleyin ve yumurtaların boşalmaması için aşağıdan yukarıya doğru karıştırarak ekleyin. Üçüncü su bardağı un ile kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek hamura ekleyin ve topaklanmaması için iyice karıştırın. Orta boy dikdörtgen bir borcamı tereyağ ile yağlayın. Kafes hamurunu bordoya aktarın ve önceden ısıtılmış 180°C fırında kekin içi kuruyana kadar (yaklaşık 35-40 dakika) pişirin. Pişen keki fırından çıkarın ve bir şiş yardımıyla sık aralıklarla delikler açın. Krema ve sütü karıştırıp kekin üzerine dökün. Kekin şerbeti çekmesi için 5 dakika dinlenmeye bırakın. Oda sıcaklığına gelen kekin üzerini karamel sos ile kaplayıp buzdolabına kaldırın. 1-2 saat soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]