Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu haftanın ilk tarifi sık sık yaptığım pratik bisküvi, pratik diyorum çünkü orijinalindeki gibi yumurta akı, krema ve pudra şekeri kullanmak yerine hemen krem şanti ile yapıyorum. Ayrıca evde pratik bir parfe hazırlayabilir, kraker, meyve ya da kuru meyve ile karıştırıp dondurabilirsiniz.
Bu ikramların en güzel yanlarından biri de buzlukta dondurduktan sonra hava almayacak şekilde sararak uzun süre saklayabilmeniz. Genelde büyük kalıplarda pişirmektense küçük silikon kalıplar kullanmayı tercih ediyorum. Böylece metal kalıpta olduğu gibi iç kısmı germeye gerek kalmaz.
Silikon kalıp kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta parfenin donmuş olduğundan emin olmaktır. Yeterince sertleşmemişse kalıptan çıkardığınızda şeklini bozabilirsiniz.
Kullandığınız kalıp ne kadar büyük olursa, donması o kadar uzun sürer. Bu nedenle normal muffin kalıbında yapacaksanız bir gece buzlukta bekletmenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Pratik bisküvili parfe tarifi için malzemeler
- 2 paket toz krem şanti (1 kutuda 75g x 2 dolu kullanıyoruz) 1 su bardağı soğuk süt 1 tatlı kaşığı hazır kahve 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri (damak zevkinize göre) 1 paket kremalı kakaolu bisküvi
Pratik bisküvili parfe tarifi nasıl yapılır?
Ezilmiş krem şantiyi derin bir kaseye dökün. İçine 1 tatlı kaşığı instant kahve ve pudra şekerini ekleyin. Soğuk sütü ekleyin ve koyulaşana kadar çırpın. Elinizle parçaladığınız bisküvilerden bir tanesini kıvam almaya başlayan parfe karışımına ekleyin ve kabı ters çevirince akmayacak bir yoğunluğa gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Hazırladığınız parfe karışımını 4 adet mini muffin kalıbına veya orta boy silikon muffin kalıbına dökün. 4-6 saat buzlukta dondurun. Servis yapmadan önce kalıptan çıkarın, üzerine çikolata sosunu dökün ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]