Merhaba sevgili arkadaşım,
Dün çalıştığım bir markanın ürünleri ile yeni tarifler denediğim için bloğa tarif ekleyemedim. Bakın bütün günüm mutfakta geçti 🙂 Dağılsın dağılsın yine toplasın bütün gün böyle gidiyor ama insan sevdiği işi yaparken ne kadar yorulursa yorulsun mutlu oluyor.
Ara sıra başka bir tarifte kullanmak üzere bir şeyler yoğurup ekleyeyim dedim sonra yumuşacık ve lezzetli bir börek çıktı 🙂 Neyse hamur ne kadar yağlıysa o kadar lezzetli oluyor benim kullandığım krema süt yerine şişmanlık ve yumuşaklık katar. Durmanı söyledim 🙂
Hamur nasıl mayalanır sorusu aklınıza geliyorsa, aklınızdaki mayalı hamur yapmanın püf noktalarını okuyabilirsiniz. Orada da fermantasyon tepsisini anlattım, detayları inceleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kremalı pasta tarifi için malzemeler
Hamuru hazırlamak için:
- 2 adet yumurta (aklarını hamura sarısını üzerine dağıtarak ekleyin) 1 su bardağı süt kreması (200 ml krema) 100 gram tereyağı Yarım çay bardağı ılık su 1,5 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket instant maya maya 4 su bardağı un
yukarı:
Tereyağlı kremalı pasta tarifi nasıl yapılır?
3,5 su bardağı unu bir karıştırma kabına alıp üzerine tuz, maya ve şekeri ekleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağını unun içine 1 su bardağı krema, yumurta akı ve suyu ekleyerek yoğurun. Yoğururken yarım su bardağı unu azar azar ekleyin. Hamur toparlandıktan sonra tezgaha alın. (Ben genelde mikser kancasını takarak yoğuruyorum, kaseden bütün hamur alınıp bütün hamur toplandığında bir dakika daha yoğurmaya devam edip masaya alıyorum) Yoğurduğunuz hamuru top haline getirin üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika mayalanmaya bırakın. Ekşi mayadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tezgaha dizerek küçük toplar yapın. Parşömen kağıdı veya arduvazla kapladığınız fırın tepsisine hamurları 3-4 cm aralıklarla dizin. Tepside 10 dakika mayalanmaya bırakın. Tepsinin mayalanması bitince yufkanın üzerine yumurta sarısı sürülür ve ayçekirdeği serpilir. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika resimde görüldüğü gibi üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]