Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftaya yeni favori tarifim fasulyeli enginarlı makarna ile başlamak istedim 🙂 Genelde evdeki kadınlar enginarı ve baklayı sever ama kocalar ve çocuklar mühtedidir. Daha önce yaptığınız kızarmış enginar tarifine bu kremalı makarna makyajını çocuklarınıza kolayca yedirebilirsiniz. Ne de olsa evde krema ve makarnayı herkes sever 🙂
Enfes bir tavuk suyunda pişen pratik erişte ise lezzetli erişte ile krema ilavesi ile yapabileceğiniz, o zaman benim için bir ziyafet var demektir. Klasik eriştelerin yanında duran tavuk şeklinde değil de farklı bir şekilde servis etmek isterseniz dilimledikten sonra üzerine de servis edebilirsiniz. Denedik, sonucu çok beğendik 🙂
Hepimiz için eğlenceli ve neşeli bir hafta olsun!
Aşk…
İçerik Tablosu
Bakla ve enginar kreması tarifi için malzemeler
- 1 paket krema (200ml) sıcak su (makarnanın üzerini geçecek kadar) yarım paket makarna
Enginar ve kuru fasulyeyi hazırlamak için:
- 4 adet soyulmuş ve temizlenmiş enginar 100 adet taze bakla 1 adet orta boy havuç 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı ½ su bardağı su Tuz ve karabiber
Bakla ve enginar ile kremalı makarna nasıl yapılır?
Enginarları uzunlamasına kesin. Havuçları soyun, ikiye bölün ve uzunlamasına ince ince doğrayın. Kapsülleri satın aldıysanız, sıralayın ve yıkayın. Tavaya zeytinyağını alıp enginarları ekleyip kızartıyoruz. Sararmaya başlayan enginarlara fasulye ve havucu ekleyerek tereyağını ekleyin. orta ateşte 2 dakika karıştırarak soteleyin. Su ekleyerek ocağın altını kısın. Tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Sote ederken, erişteleri orta boy bir kaseye koyun, erişteleri zar zor kaplayacak kadar sıcak su ekleyin ve al dente olana kadar yaklaşık 5 dakika bekletin. 5 dakika sonra suyunu biraz çeken ve şişmeye başlayan erişteleri kızaran sebzelerin üzerine ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Son olarak krema, tuz ve karabiberi ekleyip, sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]