Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu haftanın son tarifi ise mahalle pazarından aldığım mis kokulu çileklerle yaptığım çilekli puding oldu. Alırken bir paket orta boy aldım az buz değil yedim ve pişirdim 🙂
Daha önce yaptığım vanilyalı puding tarifi ile hemen hemen aynı ama bu sefer vanilyayı eklemedim çünkü daha çok çilek aroması hissetmek istedim. Çilek püresini eklerken buğday nişastasını da 1 yemek kaşığı arttırdım.
Ev yapımı çilekli puding, benim gibi çilekli kuruyemişler için harika bir tatlı ve hazır olanlardan çok daha yoğun, cevizli bir tada sahip.
Üzeri için ben işlenebilir bir jöle yaptım ama jöleyi kullanmak istemezseniz çilek dilimleri ve şeker miktarını arttırıp 3-4 yemek kaşığı limon suyu ile pişirip pudingin üzerine gezdirebilirsiniz. Tabii muhallebiyi hazırlayıp 1-2 dilim çilekle servis etmeniz yeterli.
Bu ölçüleri kullanacağınız kase veya bardağın büyüklüğüne göre 4-6 porsiyon şeker çıkıyor.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev yapımı çilekli puding tarifi malzemeleri
- 2 yumurta sarısı 4 su bardağı süt 4 yemek kaşığı buğday nişastası 180 gr toz şeker (1 su bardağından bir parmak eksik) 150 gr çilek püresi (1 su bardağından bir parmak eksik)
yukarı:
- 100 gr dilimlenmiş çilek 3 yemek kaşığı toz şeker 2 yaprak jelatin (6 gr)
Ev yapımı çilekli puding tarifi nasıl yapılır?
Yumurta sarısı, nişasta, toz şeker ve bir su bardağı sütü tencereye alın. Nişasta tamamen eriyene kadar çırpın. Çilek püresini ve kalan 3 su bardağı sütü ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebiyi andıran pudingi ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Çilek dilimlerini küçük bir sos tenceresine alın. Şeker ve suyu ilave edip kısık ateşte rengi dönene kadar pişirin. Rengini verdikten sonra ocaktan alın. Başka bir kapta jelatin tabakayı az miktarda soğuk suyla yumuşatın. Ocaktan aldığınız ılık çilek sosuna ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Soğuyan muhallebinin üzerine eşit şekilde yayın ve pudingi buzdolabında 1 saat dinlendirerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]