Yeşil Mozzarella Salatası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftayı sabırsızlıkla bekliyorum desem yalan olmaz 🙂 Gezmeye, yeni yerler, yeni tatlar keşfetmeye alışmış insanlar için sık sık seyahat etmek bağımlılık yapıyor 🙂 Yapamamak boğucu olabiliyor. iş ve kötü hava nedeniyle İstanbul’dan çıkmak. Eminim benim gibi meşgul gurmeler ne demek istediğimi anlayacaktır.

Neyse ki bu hafta havalar düzelince zinciri kırdık ve Alaçatı Ot Festivali’ni başlattık. Umarım İzmir’de 3 güzel gün bizi bekler 🙂 Her zaman olduğu gibi instagram hesabımdan bol bol fotoğraf paylaşıyor olacağım. Benim gözümden yolculuk yapmak istersen beni bu hesaptan takip edebilirsin.

Tarifime gelince, mozzarellaya inanılmaz düşkünüm. Hafif kokusunu ve ısıtıldığında erimesini seviyorum. Salatalarda, makarnalarda ve pizzalarda da çok kullanırım. Mini mozzarella topları son zamanlarda favorim oldu ve genellikle mandalina büyüklüğünde satılan mozzarellaların misket büyüklüğünde olması da hoşuma gitti. Normalde salata yapıp hemen yanına eklerdim ama evde dinlendirilen ekmeği değerlendirmek ve ekstra lezzet katmak için tabaklara verdim. Daha önce Mutfak Okulu bölümünde porsiyon nasıl yapılır detaylı bir şekilde paylaşmıştım. Bu sefer mozzarella topları ile ilgili kısa bir video çektim.

Ben sarı bayat buğday ekmeği kullandığım için topların rengi çok sarı oluyor siz dilerseniz farklı bir ekmek veya galeta unu da kullanabilirsiniz.

Aşk…

Yeşil mozzarella salatası malzemeleri

    2 su bardağı galeta unu (galeta unu da kullanılabilir) 3-4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 2 yumurta 1,5-2 su bardağı un Küçük top mozzarella Kızartma yağı (küçük bir kapta derin kızartma)

Güç için:

    Kıvırcık Salata Yaprakları Lolorosso Yaprakları (isteğe bağlı marul çeşitleri eklenebilir) Kiraz Domates Taze Nane Taze Soğan

Sosu hazırlamak için:

    Limon suyu, zeytinyağı, bir tutam tuz, isteğe göre Dijon hardalı

Yeşil mozzarella salatası tarifi nasıl yapılır?

Kullanacağınız salata malzemelerini yıkayın, kağıt havlu veya salata kurutma makinesi ile fazla suyunu alın ve doğrayın. Üzerine arzu ettiğiniz malzemeleri ekleyin ve ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu ve hardalı bir fiske tuz ile çırpın. Robotun bayat ekmek dilimlerini alın ve bir tabağa koyun. Üzerine kıyılmış maydanozu ekleyin, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Mozzarella peynirindeki fazla suyu bir havluyla alın. Yağı açın ve ısıtmaya başlayın. Kuruttuğunuz peyniri önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Kızgın yağda hızlıca kızartın ve kağıt havlu serili bir tabağa alın. Salatayı sosla karıştırın, mozzarella peynirini ekleyin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın