Merhaba sevgili arkadaşım,
Çok yoğun bir haftanın daha sonuna geldik ve bu hafta ufak tefek sağlık sorunları yaşamama rağmen elimden geldiğince tempoyu düşürmemeye çalıştım. Sen çalışmıyorsan, ben çalışmıyorsam bu üflemeleri nasıl çıkaracaksın? 🙂
Neyse ki hafta sonuna kadar boyun ağrım %85 oranında azalmıştı. Bu nedenle, bugün mutfaktan nadiren çıkıyorum. Sanırım bu kadar dışarı çıkmamalıyız çünkü zihnim ve ruhum dinleniyor.
Sufle dediğimizde çoğumuz için su akmayı bırakır. Denedim ama yapmayanlar için bu tariften uzak durun diyoruz. Çünkü pratikte ve adım adım uygulandığında kesinlikle başarısız olmayacak bir tarifim var.
Sufle yapmak aslında kek yapmaya çok benziyor ama fazladan bir adım daha var o da ocakta hazırlanıyor. Peynirli sufle için bildiğiniz beşamel sosu hazırlıyoruz ve üzerine peyniri ekliyoruz. Gruyere veya mavi peynir en çok tercih edilen peynir olsa da benim yaptığım gibi kaşar ve beyaz peynir karışımı da yapabilirsiniz. Farklı tercihleriniz varsa peynirin hem yağlı hem de eriyebilir olmasına dikkat etmelisiniz.
Son olarak suflenin kabarmasını sağlayanın yumurta akı olduğunu da unutmamak gerekiyor. Başta yumurta akı olmak üzere kullanacağınız tüm malzemeler oda sıcaklığında ve iyice kabarmış olmalıdır.
Ayrıca sufle fırından çıkar çıkmaz sönmeye başlar, bu nedenle mümkün olduğunca sıcak servis edilmelidir.
Tarifi anlatan videoyu buradan izleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Peynirli sufle tarifi malzemeleri
• 4 yumurta (akı ve sarısı ayrı)
• 25gr
• 25 gram tereyağı
• 250 ml süt
• tuz
• karabiber
Maskat (az)
• Çedar peyniri (80 gr)
• Beyaz peynir (20 gr)
kaplar için:
Tereyağı (yeterli miktarda)
Ekmek kırıntıları (yeterli miktarda)
Peynirli sufle tarifi nasıl yapılır?
1. Sufle kaplarının içini tereyağı ile yağlayın, yağlanmış kapları galeta ununa bulayın ve içlerinin tamamen galeta unuyla kaplandığından emin olun.
2. Tereyağını bir tavaya alın ve eridikten sonra unu ekleyip kavurun.
3.Isıttığınız sıcak sütü mis kokulu una ekleyin. Topak olmaması için eklerken sürekli çırpın.
4. Tuz, karabiber ve hindistan cevizini ekledikten sonra ayırdığınız yumurta sarılarını birer birer çırparak ekleyin. Yumurta sarıları tamamen karışınca ocağı kapatın.
5. Rendelenmiş peyniri sıcak karışıma ekleyin ve peynir eriyene ve karışım ısınana kadar karıştırın.
6. Yumurta aklarını bir fiske tuz ile köpürene kadar çırpın. (Çırptığınız yumurtalar kabı ters çevirince akmayacak kıvama gelmeli)
7. Hazırladığınız peynirli karışıma yumurta aklarını çırpın ve alttan üste doğru 2-3 defa kaşık yardımıyla karıştırarak soğutun.
8. Karışımı sufle kaplarına (4 su bardağı) paylaştırın ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]