Merhaba sevgili arkadaşım,
Kullanmayı sevdiğim iki sos var, biri peynir, diğeri pancar. Farklı peynir türleri yemeyi ve mümkün olduğunca sık yenilerini denemeyi seviyorum. Sevdiğim tatları, sevdiğim farklı tatlarla birleştirmeyi seviyorum.
Mahalle pazarımızdaki tezgahta pancarı görünce yıllardır pişirdiğimiz ve çok sevdiğim pancarı hazırlamaya karar verdim. Cevizden biraz büyük pancarları toplarken aklıma başka bir fikir geldi ve eve geldiğimde keçi peynirli pancar dolması çıktı 🙂
Pancarları ister haşlayabilir, ister fırında pancar tarifindeki gibi fırında pişirebilirsiniz. Her ikisi de iyi olacak, ancak baharatlarla pişirilen pancarların rengi daha koyu olsa bile daha lezzetli ve daha tatlı olacağını unutmayın.
Ben keçi peyniri ve pancarı çok sevdiğim için keçi peyniri kullandım ama siz damak zevkinize göre farklı peynir çeşitleri de deneyebilirsiniz.
Yakında pancar tarifimi sizlerle paylaşacağım.
Aşk…
İçerik Tablosu
Keçi peyniri ile doldurulmuş pancar için malzemeler
- 8 küçük pancar (cevizden biraz büyük) 50 gr keçi peyniri 2-3 dal maydanoz 1 bütün yeşil soğan Pancarları haşlamak için su
Sosu hazırlamak için:
- 1 küçük diş sarımsak 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
Keçi peynirli pancar dolması nasıl yapılır?
Dilerseniz pancarları bu tarifteki gibi pişirin veya bol suda haşlayın. Pişen ve ılıyan pancarların kabuklarını eldiven veya kağıt havlu ile ovarak soyun. Karpuz kaşığınız varsa ve karpuz kaşığınız yoksa kabuklarını soyduğunuz pancarları balkabağı kesicisi yardımıyla çıkarın. Bir diş sarımsağı ezip zeytinyağı ile karıştırın ve hazırladığınız sosla pancarları ovun. Doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve keçi peynirini bir kapta karıştırın. Keçi peynirli harcı pancarlara paylaştırın ve kalan sarımsaklı sos ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]