Merhaba sevgili arkadaşım,
Düşes Patates (Pomme Duchesse) ya da bildiğimiz adıyla Prenses Patates inanılmaz pratik ve lezzetli bir garnitür. Özellikle evde yapacağınız yoğun kahvaltılarda et yemeklerinin yanında şık ve lezzetli bir garnitür olarak servis edebilirsiniz.
Yumurtaları püreniz sıcakken eklediğiniz için gün içinde yapıp misafirleriniz gelmeden pişirebilirsiniz.
Bu miktardaki patatesten yaklaşık 20-22 prenses patates çıkıyor. Fırının en yüksek derecesine getirip en fazla 8-10 dakika pişirmeniz yeterli. (yanmaması için kontrollü pişirmeyi unutmayın)
Tarif videosunu buradan izleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Prenses Patates – Düşes Patates Tarifi
- 2 yumurta sarısı 45 gr tereyağı (3 yemek kaşığı) 600 gr patates Haşlamak için tuzlu su Tatlandırmak için bir tutam hindistan cevizi ve beyaz biber
Prenses Patates – Düşes Patates Tarifi Nasıl Hazırlanır?
Patatesleri soyun, yıkayın ve büyük küpler halinde kesin. Patateslere biraz tuz ekleyin, ardından üzerini geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Haşlanan patateslerin suyunu süzün ve patates ezici ya da çatal yardımıyla patatesleri ezmeye başlayın. Püre yaparken tereyağını ekleyin, yağ erir erimez yumurta sarılarını ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Son olarak tuzu, rendelenmiş muskat cevizini ve beyaz biberi kremayla birlikte sıkma torbasına alın. Parşömen kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine biraz daha fazla ceviz sıkın. 200-220 derece fırında kenarları kızarana kadar pişirin. Ilık veya sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]