Merhaba sevgili arkadaşım,
Son yıllarda yoğun kar yağışı nedeniyle okullar ve bazı işyerleri tatile girdi. Kendim tatil yapmayı düşünsem de, yapacak işlerim olduğu için hala bilgisayar başındayım. Evden çalışmanın hem iyi hem de kötü yanları olabilir 🙂
Bugün sizler için popüler veya ünlü bir yıldız pastası hazırladım 🙂 Videoyu sağlı sollu izlesem de Pleasant Table’da yeni katılan Tarifler.net.tr Blogcuları’nda tarifi görünce denemeye karar verdim.
Hamurun kıvamı ve dokusu mükemmel diye düşündüm, o kadar ki iki gün üst üste pişirdim. Tadı tam benim damak zevkime göre sanırım ama tadanların bir kısmı hamurdaki şeker miktarının artırılması gerektiğini söyledi. Bu yüzden hamurun daha tatlı olmasını istiyorsanız 2-3 yemek kaşığı şeker eklemeniz gerekebilir.
Böylesine karlı ve yağmurlu bir günde pencereden karın yağmasını izlerken kahvenize eşlik edebilecek bu lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Çikolatalı Yıldız Çörek Tarifi için Malzemeler
- 1 yumurta 1 su bardağı süt 1/2 su bardağı sıvı yağ 1,5 yemek kaşığı toz şeker 1 paket instant maya (10 gr) 3,5 su bardağı un 1 yumurta sarısı süslemek için
içeri:
Çikolatalı yıldız çörek tarifi nasıl yapılır?
Soğuk karıştırma kabına yumurta, süt, sıvı yağ, maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Bu karışıma 3 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Toplanan hamura yarım çay bardağı un ilave edilerek ele ve kaseye yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp 30-40 dakika mayalanmaya bırakın. Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve ilk parçayı merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Benim gibi klipsli bir kalıp kullanacaksanız tabanı büyüklükte açmanız yeterli olacaktır.) Kullanacağınız tepsiye yağlı kağıt serin, ilk açtığınız hamurları tepsiye yerleştirin. Üzerine kahvaltılık çikolatalı kremayı bıçakla yayın. İkinci parçayı açın ve ilk parçanın üzerine yerleştirin ve çikolata ile fırçalayın. Üç parça için de aynısını yapın. Son parça olan dördüncü parçayı da açıp çikolatayı koyduğunuz 3 parçaya kadar kapatın sonra hamurun ortasına kahve fincanı kapatın. Kahve fincanının üzerine hafifçe bastırın ve hamuru 12 eşit parçaya bölün. Resimdeki gibi üst üste gelecek parçaları biri sağa diğeri sola çevirin, döndürün ve uçlarını birleştirin. Tüm parçalara aynı işlemi uyguladıktan sonra bardağı kaldırın ve muffinin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20-22 dakika) pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]