Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu haftanın ilk tarifi, kış aylarında pişirmeyi en sevdiğim kök sebzelerden biri olan yer elması birçok farklı şekilde yenilebilir. Salatalara çiğ olarak eklenebilen zeytinyağlı yer elması gibi kışın en sevilen yemeklerinden biridir.
Eskiden her zeytinyağında olduğu kadar şeker katardım ama artık lezzetini artırmak için şeker yerine meyve eklemeye başlıyorum. Bu tarife eklediğim elma ekstra lezzet verdi, eklediğim taze portakal suyu da lezzetini arttırdı ve limonata gibi kararmasını engelledi.
Kudüs enginarını soymak tek zorluktur, bu nedenle keskin bir meyve bıçağı işinizi hızlandırabilir. Yer elmasını seçerken orta boy enginarları tercih edin, iri yumruların iç kısmı genellikle içi boş olduğu için kaybolabilir.
Benim gibi soğanı soteledikten sonra üzerine bir garnitür ekleyip hepsini birlikte pişirebilirsiniz. Havucu kendiniz ekleyecekseniz soğanla birlikte bir süre sotelemeniz gerekiyor çünkü patatesler patatese göre çok daha yavaş pişiyor. Bu, havuçları pişirmeye çalışırken elmanın parçalanmasına neden olabilir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Zeytinyağlı yam (portakal elma) tarifi için malzemeler
- 1 kg yer elması 1 büyük boy kuru soğan ½ su bardağı kahveli pirinç 1 büyük boy garnitür konservesi (havuç, patates, bezelye) ½ çay bardağı zeytinyağı 1 orta boy kırmızı elma 2 portakalın suyu 2,5-3 su bardağı sıcak su Tuzlu yer altı suyu + üzeri için limon suyu elmalarınızın kararmasını önleyin
Zeytinyağlı (elma ve portakal) tarifi ile tatlı patates nasıl yapılır?
Derin ve geniş bir kaba bol su doldurun, bir limonun suyunu sıkın ve kabuklarını suya atın. Yer elmasını küçük bir bıçakla soyun ve bekletmeden soyulmuş patatesleri limonlu suya atın. Bütün patatesler bittiğinde, yemek için soğanı doğrayın. Elmaları ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince doğrayın. Karışımı tanımlayın, durulayın ve temizlenene kadar bir kenara bırakın. Tencereye zeytinyağı ve doğranmış soğanı koyun. Tuz ekleyin ve kızarana kadar kızartın. Soğan pembeleşince yer elmasını ve iri doğranmış kırmızı elmayı ekleyip bir dakika daha soteleyin. Süzdüğünüz garnitürünüzü, pirinci, portakal suyunu ve suyu ekleyip elmalar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 13-15 dakika) pişirin. Pişen patatesleri tencerede kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Soğutulmuş zeytinyağını kuru dereotu veya nane ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]