Elmalı Tarçınlı Gül Kurabiye – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftanın son tarifi (maalesef yarın toplantılar nedeniyle çok fazla dışarı çıkıyorum) yine başınızı belaya sokacak lezzetli, ağız sulandıran ama bir o kadar da uğraştırıcı bir kurabiye 🙂

Hamuru kapatıp açmak biraz emek gerektirdiği için bunu söylüyorum. Bildiğiniz gibi en güzel kurabiyeler ağızda dağılan ve aynı zamanda güzel görünen kurabiyelerdir. Bu tarifler genellikle nişastalı oluyor bu da un kurabiyelerinde olduğu gibi nişasta söz konusu olduğunda en pratik bisküvileri yaparken stres atabiliyor.

Elmalı gül kurabiyeleri veya elmalı rulo kurabiyeler de ağızda erir. Bu nedenle hamurun dokusu çok hassastır…

Bu kurabiyelerin açılıp yuvarlanabilmesi için hamur açıldıktan sonra önce soğutulmalıdır. Bunu dondurucuda 10-15 dakika soğutarak yapabilirsiniz.

Diğer bir püf nokta ise hamuru ikiye bölmektir. Daha önce de belirttiğim gibi hamur sert ve hamur sıcak 🙂 Yani ne kadar büyük bir hamurla çalışırsanız o kadar sert oluyor.

Hamuru hazırlarken daha önce hazırladığım normal yağı nişasta ilavesiyle kullandım, un içinde kurabiye sarmış gibi çok lezzetliydi.

Toplamda 18 kurabiye çıkıyor. Kurabiyeler pişerken biraz dağılacağı için aralarına mesafe koymakta fayda var.

Not: Tepsiyi iyi yağlamazsanız kurabiyeler tepsiden alırken kırılabilir, gelmezse bir spatula yardımıyla tepsiden alın.

Aşk…

Elmalı, tarçınlı ve güllü kurabiye tarifi için malzemeler

Hamuru hazırlamak için:

    1 yumurta 100 gram sıvı yağ Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı yoğurt 1,5 çay bardağı pudra şekeri 2 su bardağı un + 1 çay bardağı un 1 çay bardağı buğday nişastası 1 paket kabartma tozu

içeri:

    2 adet orta boy elma (1 adet yeterli olur ama yedekte bulundurun) toz şeker tarçınlı su ve elmaları kaynatmak için yarım limon

Elmalı Tarçınlı Gül Kek Tarifi nasıl yapılır?

Yumurta, sıvı yağ, sıvı yağ ve sütü bir karıştırma kabına alıp elinizle hızlıca karıştırın. Üzerine pudra şekeri, un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak hamur yoğurun. Hamur toparlanınca tezgaha alıp 2-3 dakika daha yoğurun, ardından hamuru streç filmle sarıp buzdolabına kaldırın. (Hamuru kolayca açılabilmesi için soğutuyoruz, dikkat edin çok sert olmasın yoksa biraz ısınması gerekecek.) Hamur soğurken elmaları yıkayın, ikiye bölün ve çekirdekleri çıkarın. 2 mm kalınlığında doğradığınız elmaya yarım limonun suyunu sıkın ve kaynayan suda 1 dakika kaynatın. (Buradaki amaç tortillaya esneklik kazandırmak, ince olduğu için 30-40 saniye yeterli olabilir) Haşlanan elmaları kağıt havlu serili bir tabağa alın ve süzülmeye bırakın. Soğuyan ve dinlenen hamuru ikiye bölün. İlk parçayı dikdörtgen şeklinde açın. Enlemesine 9 parçaya bölün ve üzerine tarçın ve toz şeker serpin. Hazırladığınız elma dilimlerini resimdeki gibi üst üste dizin ve dikkatlice rulo yapın. Hazırladığınız kurabiyeleri iyice yağladığınız veya parşömen kağıdı ile yağladığınız fırın tepsisine alın. İkinci hamura da aynı işlemi yapıp 3-4 cm arayla tepsiye dizin. Bisküvilerin üzerine tarçın ve toz şeker serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika ara ara kontrol ederek pişirin. 20 dakika sonra kurabiyeleri fırından çıkarın. (Rengi resimdeki gibi daha koyu olacak ama biraz yumuşak olacak. Artık pişirmenize gerek yok. Soğuyunca sertleşecektir.) Soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alın ve servis edin. .

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın