Merhaba sevgili arkadaşım,
Uzun zamandır evde makarna yapıyorum. Ev yapımı makarna yani taze makarna bence diğerlerinden çok daha lezzetli. Lezzetli mantılarını daha önce denemiştim ama 2-3 makarnadan sonra dişleri kırılmıştı. Artık mutfak makinemle kol kuvveti kullanmadan (ve en önemlisi iki elimi kullanarak tek başıma) makarna yapabiliyorum.
Makarna için irmik unu tercih edilir ancak bulunması kolay olmadığı için çok amaçlı un kullanarak makarna hazırlayabilirsiniz.
Fırında pişirmek yerine közlenmiş patlıcan kullanmak isterseniz 1-2 dakika daha közleyerek o ekşi tadı elde edebilirsiniz.
Makarnayı haşlarken geniş bir tencere seçin ve bol su ekleyin. Haşlanmış makarna köpürmeye başlayacaktır.
Aşk…
Dersler:
Domates sosu hazırlamak için:
- veya 1,5 su bardağı domates püresi tuz ve karabiber 4 arpacık soğan 2 diş sarımsak 1 defne yaprağı 1 dal taze fesleğen 1 dal zeytinyağı taze kekik
Patlıcan dolgusu için:
- 2 büyük patlıcan ½ Meksika biberi 5 soğan Soğan Tuz ve karabiber Zeytinyağı 1 taze arpacık Taze kekik 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
hamur için:
- 200 gram un 2 yumurta Yarım çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı
yukarı:
- Eski rendelenmiş çedar değirmeni
İçerik Tablosu
Közlenmiş patlıcan ve ev yapımı tortellini tarifi nasıl yapılır?
İç harç için:
Patlıcanı közleyin, ayıklayın ve soğumaya bırakın. Arpacık soğanı, sarımsağı, zencefili ve pul biberi ayrı ayrı doğrayın. Küçük bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısınınca soğanları, ardından sarımsağı, zencefili ve son olarak da Meksika biberini ekleyip karıştırın. Soteleme bittiğinde bu malzemeyi közlenmiş patlıcana ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin, ocaktan alın ve karıştırın. Tuz ve karabiberi kontrol edin, taze kekiği ekleyin ve tamamen soğumaya bırakın.
Sosu hazırlamak için:
Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın, tencereye alın ve biraz zeytinyağı ekleyip kavurmaya başlayın. Rendelenmiş domates, bütün fesleğen, kekik, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ekleyip sos koyulaşana kadar pişirin. Suyunu çeken sosu ocaktan alın.
Hamuru hazırlamak için:
Kuruttuğunuz tüm unu mutfak masasına alın. Elinizin ortasında bir su birikintisi açın, yumurtaları kırın, yağı ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yoğurulan hamur oda sıcaklığında bir saat dinlendirildikten sonra 4 eşit parçaya bölünür. Bir makarna açacağı ile her seferinde bir seviye azaltarak bezeyi inceltin. İnce hamuru unlanmış bir masaya yayın ve bir kurabiye kalıbı veya dar bir cam uç kullanarak yuvarlak halkalar halinde kesmeye başlayın. Halkaların içine ortadan biraz yanlara doğru patlıcanlı harcı yerleştirin. (Bu noktada patlıcan harcının tamamen soğumuş olması çok önemlidir.) Hamuru ikiye katlayarak yarım daire yapın. Kenarların birbirine yapışması için parmağınızla hafifçe bastırın. Daha sonra elinizle yarım daire şeklinde doldurulmuş hamurları alın. Her iki ucunu içe doğru bükerek daireyi içe doğru katlayın. Tüm makarna parçaları ile aynı şeyi yapın. Büyük bir tencereye suyu kaynatın ve üzerine biraz tuz ekleyin. Su kaynayınca tortellinileri kaynayan suya atın. Tortellini taze hamur olduğu için 3-4 dakikada pişecektir. Bu süre hamurun kalınlığına göre değişebilir. Tadını kontrol ederek pişirin. Domates sosunu servis tabağına alın. Tortellini’yi süzün, servis tabağına alın, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve toz karabiber serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]