Merhaba sevgili arkadaşım,
İnsan kuş gibidir derler, haklı olmamak gerçekten imkansızdır. Denizli’ye yaptığım mutfak gezisinden sonra, evde biraz dinlenmek için tekrar İstanbul’da olmak çok güzeldi. Nitekim 3 günde o kadar çok gezdik ve o kadar çok tattık ki hala biraz başım dönüyor. Şu an böyle kısa yazıyorum ama yakında videolu günübirlik gezilerden bahsedeceğim 🙂
Bu hafta yine yoğun geçecek gibi. Hafta sonuna doğru bir yılbaşı videosu çekeceğiz. Konular çok güzel bu sene çok işinize yarayacağını düşünüyorum. Bu hafta Denizli’den getirdiğim bir iki yöresel ürünü deneyeceğim. İstediğim gibi olursa hafta sonunda sizlerle paylaşmayı planlıyorum. Ayrıca eğlenceli bir yarışmamız var, o yüzden yarınki gönderi için takipte kalın 🙂
Tarifimize gelince sanırım daha önce yaptığım küçük alman çöreklerini hatırlarsınız. Ben de aynı hamurdan bu çikolataları yaptım ve çok beğendim. Vaktiniz olduğunda denemenizi tavsiye ederim.
Sakin ve keyifli bir Pazar günü dilerim…
Aşk…
İçerik Tablosu
Çikolatalı Rulo Tarifi Malzemeler
Hamuru hazırlamak için:
- 1,5 su bardağı ılık süt 1 paket instant kuru maya (10 gr) 50 gr margarin 4 yemek kaşığı toz şeker 1 tutam tuz 4 su bardağı un
arasında:
- Bitter çikolata veya sütlü çikolata
Çikolatalı rulo tarifi nasıl yapılır?
Sütü küçük bir tencereye alın. Yağı ekleyin ve yağ eriyene kadar kısık ateşte ısıtın. Isıttığınız sütün sıcaklığını kontrol edin (elinizi yakmayacak sıcaklıkta olacak), ılık sütü karıştırmak için derin bir kaba alın. Şeker ve mayayı ekleyin ve şeker eriyene kadar yavaşça karıştırın. 3,5 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Gerekirse yarım çay bardağı suyu azar azar ekleyerek elinize yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru tezgahta 3-4 dakika yoğurup tekrar yoğurma kabına alın. Üzerine bir bez örterek 35-40 dakika dinlendirin. Ekşi maya 4 parçaya bölünür ve ilk beze hafif unlanmış bir masa üzerinde oklava yardımıyla ½ cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açılır. Erittiğiniz çikolatayı hamurun içine yayın ve rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloları bıçak yardımıyla 3-4 cm kalınlığında bölün. Tüm bezeler için aynı işlemi yapın. Bunları önceden yağlanmış bir fırın tepsisine veya orta büyüklükte bir çukura hafif açılı olarak yerleştirin. 10-15 dakika demlenmesini sağlayın. Hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kahverengi olana kadar (15-17 dakika) pişirin. Pişen ruloları oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Makarna rulolarını eritilmiş çikolata ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]