Gül ekmeği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftanın ilk tarifi, sandviç yapmak için sık sık yaptığım çiçekli ekmek tarifi. Bu ekmek beni hep çocukluğuma götürür. Zaman zaman annemin fırından aldığı sıcacık ekmeği toplayıp içine doldurduğumuz malzemeleri afiyetle yediğini hatırlıyorum.

Bu ekmeği bugün evinizde deneyebilirsiniz. Fırından yeni çıkmış kadar lezzetli 🙂
Bu ekmekleri dolma ile de yapabilirsiniz. Bunun için tatlı veya tuzlu bulamaç kullanabilirsiniz.

Hamurunuzu nasıl mayalandıracağınızla ilgili sorularınız varsa, burada mayalı hamur yapmanın ipuçlarını bulabilirsiniz.

Böylece, ikindi çayınızın yanına ne gider diye düşünmek yerine hızlı bir sandviç yapabilirsiniz.

Aşk…

çiçekli ekmek tarifi malzemeleri

    5.5 su bardağı un (600 gr) 50 gr sana hamur (çözülmüş, ılık) 1 paket instant maya 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı ılık su

yukarı :

    Susam ve çörek otu 1 yumurta sarısı

Çiçek ekmeği tarifi nasıl yapılır?

5 su bardağı unu derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine maya ve şekeri ekleyin. Eritilmiş ve ılık tereyağı, su ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun ve yoğururken kalan unu azar azar hamura ekleyin. Hazırladığınız hamuru toparlayın, üzerini bir bezle örtün ve 50 dakika dinlendirin. Ekşi maya bir beze bölün ve hafifçe unlanmış bir masa üzerinde yuvarlayın. Bezeleri uygun büyüklükte bir tepsiye çiçek şeklinde dizin ama yerleştirirken 1-2 cm boşluk bırakın. Yumurta sarısını ekşi hamura sürün ve karıştırın ve çörek otu ve susam serpin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 12-15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın