Kereviz köfte (tavuk) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugün kış ayları için mükemmel bir tarifim var. Kereviz yemeklerini her zaman sevmişimdir. Özellikle içinde havuç varsa damakta bıraktığı tatlılığa bayılıyorum.

Bu tarifte yer alan köfteler sayesinde çocukların ilgisini çekip yiyebileceğiniz türden. Diyelim ki sebze yediremiyorsunuz çünkü çiğ koyduğunuz kereviz ve havuç var, biraz da aldanarak sebze yiyorsunuz. Tabi bu kereviz sevmeyen yetişkinler için de geçerli 🙂

Bu bir çorba değil, bol malzemeli bir yemek o yüzden spagetti tipi makarnayı birlikte yapacağınız servise götürmeniz çok güzel olur. Makarna ve köfteyi kim sevmez değil mi? 🙂

Son olarak, bu yemeğin baharatlı olması bazılarınızı endişelendirebilir, çünkü baharat yapmak biraz zor bir şey gibi görünüyor. Tarifte de belirttiğim gibi baharatları tencereye eklemeden önce iki kaşık pişirme suyundan ısıttıysanız sorun yaşamazsınız.

Aşk…

Köfte (tavuk) kereviz tarifi için malzemeler

    500 gr kemiksiz but 1 çay bardağı kırık pirinç 2 küçük soğan 1/2 demet maydanoz 2 orta boy kereviz 1 çay bardağı un 2 diş sarımsak 2 orta boy havuç 2 su bardağı tavuk suyu 1 litre su 1 tuz defne yaprağı – Karabiber 3-4 yemek kaşığı peksimet

Baharat için:

    Limon suyu 2 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un

Kereviz tarifi ile köfte (tavuk) nasıl yapılır?

Başlangıç ​​olarak tavuk parçalarını kıyma makinesi ile 1-2 kez blenderdan geçirip kıyma haline getirin. Kıyılmış tavuğu hazırladıktan sonra soğanı bir blender-kıyma makinesi kullanarak ince ince doğrayın. Kereviz ve havucun her birini rendeleyin. Kıyılmış tavuğa doğranmış soğan, rendelenmiş havuç ve kerevizi ekleyin). Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra yoğurmaya başlayın. Biraz yoğurduktan sonra pirinci yıkayın ve yoğurma kabındaki karışıma ekleyin (yumuşamışsa 1-2 yemek kaşığı galeta unu ekleyebilirsiniz). Maydanozun tamamını ve ince kıyılmış yarısını ayırıp kalanını harca ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. İyice yoğurduktan sonra (en az 5 dakika) küçük parçalara ayırıp yuvarlamaya başlayacağız. Bir tepsiye galeta ununu ve kalan maydanozu ekleyip karıştırın. Yuvarladığınız köfteleri un ve maydanoz karışımına bulayarak tepsiye dizin. Hepsini bulduktan sonra bir tepsi ile buzdolabına kaldırın. Kalan kerevizi küpler halinde kesin ve limonlu suya koyun. Havuçları kereviz büyüklüğünde küpler halinde kesin. Tavuk suyu ve yufka köfteleri yapacağınız suyu tencereye alıp kaynamaya başlayınca önce havuçları 5 dakika sonra kerevizi ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Lezzet için istenirse bir defne yaprağı ekleyin. 10 dakika sonra köftelerin fazla unu silkelenip tencereye eklenir ve kapağı kapatılır. Yumurta sarılarını limon suyu ile güzelce çırpın. Sarımsağı ince ince doğrayıp ekleyin. 1 yemek kaşığı sade un ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip çırpmaya devam edin. 10 dakika sonra, baharatı ılık hatta sıcak olarak ısıtmak için bir kepçe ile çırpılmış yumurtayı ekleyin. (Bunu yapmadan tencereye dökerseniz baharatınız akacaktır.) Baharatı suyla iyice ısıttıktan sonra karıştırmaya başladığınız kabın içine dökün. 1 dakika kaynadıktan sonra 3-4 dakika sonra altını kapatın. Servis yaparken üzerine daha fazla kıyılmış maydanoz veya kereviz yaprağı serpebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın