Havuçlu Bisküvili Kek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bisküvili pratik tatlıları hepimiz severiz. Bunun nedeni ise lezzetli olduğu kadar pratik olmaları ve sunumlarının bir o kadar eğlenceli olmasıdır. Havuçlu bisküvili kek tarifi de bahsettiğim gibi.

Havaların soğumasıyla lezzeti artan havuçtan tatlılar hazırlamanın tam zamanı 🙂

Pastayı düzgün kesmek için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yeterli dinlenmedir. Oda sıcaklığındaki pudinginizi buzdolabına alıp biraz soğutursanız krem ​​şanti üzerine koyarsanız daha yapışkan görünecektir. Bundan sonra bisküvinin buzdolabında en az 4-5 saat dinlenmesi gerekir, böylece yumuşar ve kek tarafından emilir. Bu sayede donmuş muhallebi ve yumuşamış bisküviler daha kolay ve pürüzsüz bir şekilde kesilecektir.

Dilerseniz bir gece önceden hazırlayıp hava almayacak şekilde sararak buzdolabında saklayabilirsiniz.

Arzu edilirse, lezzeti daha da artırmak için biraz ezilmiş karanfil de ekleyebilirsiniz.

Aşk…

Havuçlu Bisküvili Kek Tarifi İçin Malzemeler

    1 kg havuç 1 tatlı kaşığı toz tarçın 1 poşet vanilya şekeri veya 1 tatlı kaşığı vanilya aroması 3,5 tatlı kaşığı toz şeker 5 yemek kaşığı buğday nişastası 1 limon (tercihen misket limonu) 6 su bardağı su 1,5 – 2 Petibur bisküvi paketi

yukarı:

    1 paket krem ​​şanti 1 çay bardağı soğuk süt

Havuçlu bisküvili kek tarifi nasıl yapılır?

Havuçları soyun, rendelenmiş bir bıçak kullanarak limonu soyun. (Rende bıçağınız yoksa rendenin ince tarafıyla çok beyazlamamasına dikkat ederek rendeleyin ve kenara alın.) Havuçları iri iri doğrayıp tencereye alın, 5 su bardağı su ekleyin ve yumuşayana kadar kaynatın. Haşlanmış havuçları suyunu süzmeden el blenderi ile püre haline getirin. Nişastayı bir kaba alın, üzerine 1 su bardağı su ekleyin, topak kalmayacak şekilde çırpın ve püreye ekleyin. Tencereye şeker, limon kabuğu ve suyu ekleyin. Son olarak vanilya ve tarçını da ekleyip kısık ateşte püre muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tekrar karıştırın. Orta boy dikdörtgen veya kare borcamı ıslatın. Kasenin tabanına bir kat bisküvi yerleştirin. Üstüne bisküvi yüksek muhallebi, sonra tekrar bisküvi ve tekrar havuç serpin. (Kabın büyüklüğüne göre 4-5 kat kullanabilirsiniz.) En üst katı da muhallebi ile kaplayın. Kekiniz oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın. (En az 4-5 saat dinlendirin). Soğuyan kekin üzerine krem ​​şantiyi soğuk süt ile yayın. Üzerine dövülmüş fıstık serpip, dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın