Çikolata kremalı mini Alman pastası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Alman pastası çocukluğumun tatlarından biridir. Eskiler bilir, her pastanede bir porsiyon Alman pastası bulunurdu. Bu kurabiyeleri sade krema, çikolata veya muz aromasıyla doldururlardı.

O günlerden hatırladığım küçük Alman pastasını yapmak 4-5 denememi aldı. Her seferinde hayır dedim, daha kabarık oldu, hamur daha hafif oldu ve tadı daha yumuşaktı ve sonunda aynı tadı keşfettim.

Tabii o zamanlar muz çok revaçtaydı. Tatlı ve kek sevmediğim için çikolatalı yapmaya karar verdim. Ben pudra şekeri yerine eritilmiş çikolata ile servis ettim.

Benim gibi çocukluğunuza dönmek istiyorsanız bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.

Her hafta birbirinden lezzetli tariflerini paylaşan 5 takipçime de kendin yap hediye sepeti göndereceğim.

Bu haftanın teması “Çay Saati”, geçen haftanın kazananları için bu bağlantıya tıklamanız yeterli.

Not: Fırına koymadan önce mutlaka mayalanma sürecini takip edin ve üzerine su koyun. Bu, dış kabuğun iç kısım kadar yumuşak kalmasını sağlayacaktır.

Aşk…

Çikolata kremalı Alman mini kek tarifi için malzemeler

Hamuru hazırlamak için:

    1,5 su bardağı ılık süt 1 paket instant kuru maya (10 gr) 50 gr sanayağ aroması 4 yemek kaşığı toz şeker 1 tutam tuz 4 su bardağı un

krema için:

    500 ml süt 75 gram toz şeker 2 yumurta sarısı 50 gram nişasta 25 gram sanayağ aroması 50 gram bitter çikolata

Alman Mini Çikolatalı Kek Tarifi nasıl yapılır?

Çikolatayı su banyosunda veya mikrodalgada eritin ve bir kenara koyun. Sütü bir tencereye alın ve şekerin yarısını ilave edip çırpın. Yumurta sarılarını şekerin kalan yarısı ile çırpın ve kaynayan süte ekleyin. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaşınca ocaktan alıp margarini ve eritilmiş çikolatayı ekleyin. Kremayı düşük devirde çırparak soğutun. Üzerine yapışması için streçle (streçle) kapatın ve buzdolabına kaldırıp dinlenmeye bırakın. Macunu hazırlamak için sütü küçük bir tencereye alın. Yağı ekleyin ve yağ eriyene kadar kısık ateşte ısıtın. Isıttığınız sütün sıcaklığını kontrol edin (elinizi yakmayacak sıcaklıkta olacak), ılık sütü karıştırmak için derin bir kaba alın. Şeker ve mayayı ekleyin ve şeker eriyene kadar yavaşça karıştırın. 3,5 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Gerekirse yarım çay bardağı suyu azar azar ekleyerek elinize yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru tezgahta 3-4 dakika yoğurup tekrar yoğurma kabına alın. Üzerine bir bez örterek 35-40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar koparıp yuvarlayın. Açtığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerini bir bezle örtüp tepside 40 dakika daha mayalanmaya bırakın. Üzerine fırçayla su sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar (15 dakika) pişirin. Pişen böreği oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Tamamen soğuyan kremayı ikiye ayırdığınız kekin içine sıkın. Tüm keklere aynı işlemi yaptıktan sonra üzerine eritilmiş çikolatayı gezdirin veya pudra şekeri ile servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın