Karabuğday salatası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Grechka olarak da bilinen karabuğday, aslında çim ailesinin bir üyesi değildir. Daha önce sizlerle paylaştığım kinoa gibi protein oranı yüksek ve yağ oranı düşük olduğu için özellikle vejetaryenler ve diyet yapanlar için favori bir besindir.

Karabuğdayı tıpkı kinoa gibi salsa yapmak için kullanıyorum. Pişirme süresi çok kısa olduğu için gün içerisinde dilediğiniz öğünde pizza veya salata yapabilirsiniz.

Bir tabak salata bile insanı yarım günden fazla tok tutar. (Kişisel olarak denedim 🙂

Dilerseniz biraz daha kaynatıp bir kısmını ayırıp buzdolabında hava almayan bir kapta 2-3 gün saklayabilirsiniz. Böylece öğle yemeğini atlamak yerine pratik ve sağlıklı bir öğün hazırlayabilirsiniz.

Portakal, mandalina, nar gibi meyveleri bu salataya çok karıştırıyorum. Damak zevkinize göre farklı meyveler de deneyebilirsiniz.

Aşk…

Karabuğday salatası tarifi malzemeleri

    1 su bardağı karabuğday 1,5 su bardağı su (haşlamak için) 1 portakal 1 orta boy havuç 1 orta boy kırmızı soğan 1 kırmızı biber 3-4 marul yaprağı maydanoz dereotu

Sosu hazırlamak için:

    Tuz, zeytinyağı, nar ekşisi

Karabuğday salatası tarifi nasıl yapılır?

Karabuğdayı yıkayıp süzün. 1,5 poşet su ile bir tencereye alıp 12-13 dakika kapağı ile birlikte su emilene kadar pişiriyoruz. Suyunu çeken buğdayı alıp biraz patlatın ve ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak test etmeye bırakın. Buğday soğurken havuçları ince bir rende üzerine rendeleyin. Kırmızı soğanı ve marulu doğrayın. Kırmızı biberin çekirdeklerini çıkarıp küçük küpler halinde doğrayın. Portakalı soyun ve kabuğunu kesin. Dereotu ve maydanozu dilediğiniz gibi doğrayın veya elinizle doğrayın. Soğuyan buğdayı orta boy bir kaba alın. Üzerine doğranmış malzemeleri ekleyin. Sosu hazırlamak için istenilen miktarda zeytinyağı ve narkol şurubunu bir fiske tuz ekleyerek çırpın. Sosu salataya ekleyin. Karıştırın ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın