Cevizli bülbül yuvası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yarın akşam ve misafirlerimiz için şimdiden hazırlıklara başladık. Bayramlar için evde bulunan malzemelerle yapabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tatlı tarifim var.

Kimine göre Bülbül Yuvası, kimine göre Bülbül Sarayı olarak anılsa da bundan 30 yıl önce el yazması tarif kitabında Bülbül Yuvası olarak geçmektedir. Aslına sadık kalmak istediğim için aynı isimle sizlerle paylaşıyorum.

Bu tarifin güzel yanı, ne kadar beklerseniz o kadar lezzetli oluyor. Bir gece önceden yapıp şerbetinde dinlenmeye bırakırsanız yılbaşı sabahı aceleniz olmaz ve yemeklerinizin yanında ya da kahvenizin yanında servis edebileceğiniz harika bir tatlınız olur.

Şimdiden iyi tatiller!

Aşk…

Cevizli bülbül yuvası tarifi için malzemeler

    3 yemek kaşığı yoğurt (110 gr) 1 paket margarin veya tereyağı (250 gr) 1 tatlı kaşığı karbonat (5 gr) 1 yemek kaşığı limon suyu 4 su bardağı un (460 gr)

Bir içki için:

    4 su bardağı şeker 3 su bardağı su 2-3 damla limon suyu

yukarı:

    Ceviz parçaları ve toz tarçın

Fındıklı tarifle bülbül yuvası nasıl yapılır?

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Şurup koyulaşana kadar (15-20 dakika) pişirin. Limon suyunu ekleyin ve bir dakika daha karıştırarak pişirin, ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığındaki yoğurt ve tereyağını karıştırma kabına alın. Üzerine kabartma tozu ve limon suyunu ekleyin. (Kabartma tozuna limon suyunu ekleyip köpürtün) Yoğurma kabına 4 su bardağı unu ilave edip kaba ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün, üzerini bir bezle örtün ve 10 dakika dinlendirin. İlk parçayı hafif unlanmış tezgahta 1 cm kalınlığında açın. Birer çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin ve tereyağ ile yağlanmış fırın tepsisine dizin. İkinci hamuru hafif unlanmış tezgahta 1 cm kalınlığında açın. 1 tatlı kaşığı yardımıyla daireler kesin. Ortasını plastik bir şişe kapağı ile daireler şeklinde kesin ve fırın tepsisine yaptığınız yuvarlakların üzerine yerleştirin. Somunu elinizle kırın. Tatlıların üzerine yuvarlak delikler açıyoruz. Böreklerin üzerine tarçın serpip 180 derece fırında hafif kızarana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin. Tamamen soğutulmuş şerbeti fırından çıkan sıcak pişmiş ikramların üzerine dökün. Tatlıları 2-3 saat soğumaya bırakın ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın