Kızılcık reçeli – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Havaların bir anda soğuması, benim gibi “Aa sonbahar böyle tatlı olur” diyen İstanbulluların yanlış bir köşeye koymasına neden oldu 🙂 Yorganları eve verdim, ne olur ne olmaz diye yıkarım. , geçen hafta aldım ama bu kadar çabuk hayatımıza gireceklerini düşünmemiştim. Her neyse, şimdilik kış geliyor, kendimizi çalılık bir mızrakla ödüllendirip gitmiş gibi yapsak bile. “kış geliyor!”

Dün pazarda kızılcık bulunca çocukluğuma geri döndüm. Eskiden etrafımızda çok meyve ağaçları vardı ve şimdi sadece pazarda veya pazarda meyve görüyorum. Sonra dalı ilk tattığım gün yüzümün nasıl buruştuğunu hatırladım ve bir daha asla yemem dedim 🙂 Sonra kızılcık şerbetini deneyip tadına bakınca bayıldım. Sıra kızılcık reçelini hazırlamaya geldi. Bence bu en iyisiydi.

Sadece kahvaltıda tereyağlı krema ile değil, farklı öğünlerde keskin ve tuzlu peynirlerle de deneyebileceğiniz lezzetli bir şey çıkıyor ortaya. Her zamanki gibi çok fazla hazırlanmadım. 1 kavanoz 1 kavanoz derken farklı tatlar deneyebiliyorum. Kalabalık bir ailen yoksa benim gibi hazırlanabilirsin. Daha fazla yemek yapmak isteyenler verdiğiniz miktarın iki katını kazanabilir.

Yazıyı bitirmeden önce bir an aklımdan geçti. Bu ağaç sadece meyvesiyle değil sopasıyla da meşhur 🙂 Çocukluğumda bir kere tanışma şansım oldu kendisiyle, gerçekten kötü 🙂
Aşk…

Kızılcık Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler

    500 gram kızılcık 2 çay bardağı su 2 bardak su + 1 çay bardağı toz şeker 1 karanfil 1 çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kızılcık reçeli tarifi nasıl yapılır?

Kızılcıkları yıkayıp kurulayın. Karanfilleri, tarçın çubuklarını ve iki çay bardağı suyu birlikte tencereye koyun. Kızılcıkların kabuğu patlayıp yumuşayana kadar kaynatın. Ocaktan alıp bir kenara ayırdığınız kızılcıkları süzün ve soğumaya bırakın. (Püre yaparken su kullanacağız, tarçın ve karanfili bir kenara bırakın) Soğuyan kızılcıkları resimdeki gibi ince bir süzgeçte elinizle ezip çekirdeklerini ayırın. (Ara sıra kızılcık suyunu döküp ezmek daha kolay oluyor.) Kızılcık püresine şeker ve tereyağını ekleyip ara sıra tarçın ve karanfil ile karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kıvamı kontrol etmek için buzdolabında soğuttuğunuz çay tabağına bir damla damlatmanız yeterlidir. Kolay akmıyorsa kıvamı vardır. Marmelata limon suyu ekleyin. 1 dakika karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Kavanozdaki marmelat soğuyunca kapağını kapatın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın