Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftanın son günü için neşeli bir tarifim var 🙂 Aslında bu tarif büyüklerden çok okul hayatına ilk adımlarını atan ve bir haftayı geride bırakan minikler için 🙂
Bunu ikinizin okuldan sonra veya hafta sonları birlikte geçireceğiniz bir aktivite olarak da düşünebilirsiniz.
Bu tarifte gıda boyası kullanmak yerine özellikle pancar suyunu tercih ettim. Haşladığım pancar suyunu blenderdan geçirdikten sonra temiz bir davlumbaz yardımıyla süzdüm. Pancar suyu kullanmak istemeyenler tarifteki kakao miktarını bir çay kaşığı arttırarak kakaoyu hazırlayabilirler. Dilerseniz sade olarak hazırlayıp reçel ile servis edebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Uğur böcekli börek tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı süt – 200 ml 1 yumurta 1 su bardağı + ½ su bardağı un – 120 gram 1 poşet kabartma tozu 1 yemek kaşığı pudra şekeri (isteğe bağlı)
Krepleri renklendirmek için:
- 1 yemek kaşığı kakao 6-7 yemek kaşığı pancar suyu 20 gram pancar karışımına renklendirdikten sonra ilave edilecek un
Tencereyi yağlamak:
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
dekorasyon için:
- Damla çikolata veya çikolata sosu
Uğur böcekli pankek tarifi nasıl yapılır?
Krep hamurunu hazırlamak için yumurta ve sütü birlikte çırpın. Bu karışımı un, kabartma tozu ve isteğe bağlı olarak pudra şekerini ekleyerek çırpın. Hazırladığınız hamuru eşit şekilde iki kaseye bölün. Bir kaba kakao, diğerine pancar suyunu ekleyip çırpın. (Renk için çok fazla pancar suyu eklerseniz, 20g un ekleyin ve çırpın.) 1 çorba kaşığı sıvıyağ yapışmaz bir tavaya koyun. Tavanın tüm yüzeyini bir havluyla yağlayın. Kakaolu hamurdan bir kepçe yardımıyla küçük yuvarlak ve 3 katı büyüklüğünde olacak şekilde tavaya dökün. Diğer tarafını çevirip 10-15 saniye daha pişirip geniş bir tabağa aktarın. Kakaolu pankekler pişince pancarla renklendirdiğiniz hamuru tavaya dökün ve pişirin. Kakaolu bezeleri servis tabağına alın. Ortadan ikiye kestiğiniz pankekleri bıçakla koyup kanat görünümü veriyoruz. Ayakları çikolata parçaları ile süslenmiştir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]